BOUTERSE WIL VERDERE UITBANNING KOLONIALE ELEMENTEN/ DECOREERT POLITIEKE BONDGENOTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto

President Desi Bouterse heeft aan de vooravond van Dag der Marrons opgemerkt dat het hokjes-denken langzaam maar zeker meer grond aan het verliezen is in Suriname.

Hij sprak tijdens een gelegenheid, waarbij enkele vooraanstaande personen uit de marrongemeenschap werden gehuldigd, over meer eenheid tussen de verschillende etnische groepen in Suriname. In 2013 zei Bouterse reeds dat er gewerkt zal moeten werken aan het uitbannen van alle koloniale elementen die te maken hebben met verdeeldheid in de Surinaamse samenleving. “Het beroep dat ik als uw president op alle Surinamers heb gedaan te weten dat wij vanaf jubileumjaar 2013 met ons allen Suriname zodanig zullen moeten uitdragen en dat bij ons allen het besef gereed zal moeten zijn dat wij allen de allerlaatste resten van het Nederlands kolonialisme van het hokjes-denken definitief achter ons zullen gelaten hebben.

Nu vijf jaar later mag ik concluderen dat wij op de goede weg zijn, en grote stappen hiertoe hebben gezet en dat wij verder moeten gaan met elkaar. We moeten verder gaan met elkaar accepteren en met elkaar samenwerken aan de verdere en noodzakelijk opbouw en vooruitgang van ons land en van ons volk”, zegt Bouterse in zijn 10 oktober-boodschap aan de samenleving.

In het kader van Dag der Marrons heeft de president 96 personen gedecoreerd waaronder enkele politieke bondgenoten zoals NDP-ondervoorzitter Andre Misiekaba, BEP-voorzitter Ronnie Asabina en gewezen BEP-voorzitter Celsius Waterberg. Ook Edgar Dikan, de ondervoorzitter van de BEP tevens minister in zijn kabinet werd door Bouterse gedecoreerd. Martin Misiedjan, die minister was in het Kabinet Bouterse I en nu adviseur van het staatshoofd is, mocht ook op een onderscheiding in ontvangt nemen.

UNITEDNEWS

 

Comments