BVL/ALS ADVISEERT MINISTER FERRIER OM EEN ANDERE TOON AAN TE SLAAN

0

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Wilgo Valies vraagt zich af wat president Desi Bouterse als criteria hanteert bij het polsen van nieuwe ministers, in het bijzonder als het gaat om het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc). Hij krijgt het gevoel alsof de president een basya heeft vervangen met een andere basya die ook onvriendelijk is naar leerkrachten.

De voorzitter van de onderwijsbonden BVL en ALS heeft begrip voor de inspanningen die nieuwbakken minister Lilian Ferrier denkt te plegen voor de schooljeugd, maar hij benadrukt voor de zoveelste keer dat de leerkrachten niet bestempeld moeten worden als vijand van de leerlingen en het onderwijsproces. “Die leerlingen zijn ook even belangrijk voor die leerkrachten, maar als we kijken naar de opvatting van deze minister dan laat ze doen voorkomen alsof die leerkrachten het niet menen met de kinderen en dat zij het alleen weet of dat zij het alleen meent met de” concludeert Valies. Hij verwijst naar enkele harde uitspraken die door Ferrier zijn gedaan direct na haar aantreden op Minowc.

Zo is de minister de mening toegedaan dat leerkrachten eerst harder moeten werken alvorens die willen praten over salariscorrecties en verdere invulling van het herwaarderingsprogramma.

Ook heeft zij laten weten dat er niet gestaakt mag worden onder haar leiding en dat vergaderingen niet meer tijdens schooluren mogen plaatsvinden. “Heeft die minister gedacht aan die inadequate leermiddel waarover de leerkrachten beschikken en dat er niet voldoende leermiddelen ter beschikking zijn? Hoe gaat de minister daarmee om?”, zijn enkele punten waarover de minister zich volgens de vakbondsman ook zou moeten ontfermen. “Dan praten we niet over de kindonvriendelijke situatie en de lerarenonvriendelijke situatie. Dus we hebben het heel erg moeilijk. Ik snap het niet hoe die President mensen aanwijst als minister die de meest basale en de meest elementaire beginselen niet beheersen en dan worden wij als leerkrachten ermee geconfronteerd. De leerkracht zelf heeft zich enorm ingezet de afgelopen periode ondanks die gebrekkige middelen”, aldus Valies die een scherp signaal stuurt naar onderwijsminister Ferrier en president Bouterse.

UNITEDNEWS