CD RONALD SNIJDERS GENOMINEERD VOOR EDISON AWARD

CD RONALD SNIJDERS GENOMINEERD VOOR EDISON AWARD

Het Album ‘’The Nelson & Djosa Sessions van fluitist Ronald Snijders en producers duo Nelson & Djosa (Niels Nieuborg en Jasper Cremers), is genomineerd voor een Edison Award. Het album bestaat uit negen nummers die in verschillende sessies zijn opgenomen met gastmuzikanten uit de hele wereld. Dwight Trible (USA), Orlando Julius (Ghana), Bassekou Kouyate  (Mali) en Azymuth (Brazilie) zijn hier enkele voorbeelden

The Nelson & Djosa Sessions komt uit op V2 Records, het vinyl wordt in samenwerking met Rush Hour internationaal gedistribueerd. Ronald Snijders; originator of Surifunk wordt alom gezien als een van de beste fluitisten van Nederland. Met als leidraad zijn Surinaamse roots en invloeden uit de jazz, soul, Afrikaanse, Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse muziek verwerkt hij zijn afkomst op geheel eigen wijze. Zijn muziek inspireerde vele Surinaamse creatievelingen om een andere muzikale weg in te slaan en soms zelfs naar Amsterdam te verhuizen om onderdeel uit te maken van de scène die in de jaren ’70 in de hoofdstad ontstond en waarvan Snijders een absolute vaandeldragers was.

Puur uit interesse voor de muziek en de artiesten zijn de opnamesessies vastgelegd op film. Dit heeft geleid tot de documentaire ‘Easy Man’ die tegelijk met het album uitkomt en een heel mooi beeld geeft van de carrière en het oeuvre van Ronald Snijders door de ogen van Nelson & Djosa in samenwerking met Dennis de Groot. Beelden van de opnamen worden afgewisseld met interviews met Jörgen Raymann, Kees de Koning, Co de Kloet, Antal Heitlager (Rush Hour), Ed Motta, Joe Davis (manager Azymuth), Franky Douglas en Eddy Veldman (beide collega’s en generatiegenoten).

Op woensdag 19 april 2017, heeft de Edison Stichting de nominaties voor Edison Jazz/World 2017 bekendgemaakt. De prestigieuze prijzen gaan naar producten van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. Een van de genomineerden is dus de Surinaamse dwarsfluitvirtuoos Ronald Snijders.

De CD ‘Ronald Snijders – The Nelson & Djosa Sessions (V2 Records)’ is genomineerd in de categorie ‘World’.  De Edisons worden uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, op vrijdag 30 juni tijdens Edison Jazz/World 2017. Het New Rotterdams Jazz Orchestra begeleidt die avond diverse winnaars.

UNITEDNEWS