DC BOVEN SARAMACCA YVONNE PINAS GERESHUFFELD

FOTO: DC PINAS

Vanaf vandaag is Yvonne Pinas de districtscommissaris van Boven Saramacca. Gistermorgen was er op haar kantoor een kennismakingsbezoek van het personeel die op het commisariaat  werkzaam is. Volgens de dc die 3,5 jaar districtsmoeder is geweest van Brokopondo moet het werk van haar voorganger Gracia Emanuels voortgezet worden. Het laatst genoemde is thans ter beschikking gesteld voor het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Geruchten deden al maanden de ronde dat dc Pinas plaats zou moeten maken voor een ander als te zijn de dc. Voor Pinas is tot op dit moment onbekend waarom ze van wacht moest wisselen maar geeft verder aan dat ze zich bij het besluit van president Desire Bouterse neerlegt.  Voor wat Brokopondo betreft zegt de dc dat ze daar heel prettig heeft gewerkt en dat het om zeer leerrijke momenten ging. Naast de hoogtepunten zijn er ook wat minder goede punten geweest.

Het gaat onder andere om de roofovervallen en moorden op de goudvelden. Dat vraagt nog steeds naar veel aandacht zegt de dc.

Naast dc Pinas hebben zich in de afgelopen periode ook andere reshuffelingen plaats gevonden bij de districtscommissarissen. Wedperkash Joeloemsingh neemt waar in Coronie voor Aroenkoemar Ramdhani terwijl Armand Jurel van Apoera vanaf vorige maand waarneemt voor gewezen dc John de la Fuente in het district Para. Het laatst genoemde werd op contractbasis in dienst genomen om gelet op zijn ervaring als dc een goede verkiezing van 25 mei vorig jaar te leidden.

SUMMERVILLE

 

 

 

 

 

 

UNITEDNEWS/IVAN SUMMERVILLE

 

 

 

Facebook Comments Box