HANDEL EN INDUSTRIE VERBREEKT WERKRELATIE MET 60 CONTRACTERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Waarnemend directeur ministerie Handel en Industrie Reina Revales

Het Ministerie van Handel en Industrie heeft de werkrelatie met 60 contractwerknemers verbroken. Het gaat om 60 van de 128 personen die werken op de dependance te Moengo. Volgens waarnemend directeur van het ministerie, Reina Revales, heeft minister Sieglien Burleson al in september van het vorig jaar de medewerkers meegedeeld dat hun contract verloopt en het niet verlengd zal worden. De medewerkers gingen er echter vanuit dat zij geen contractors maar een vaste aanstelling hebben.

Raveles zegt dat los van de economische situatie in het land het niet verantwoord is om op een klein kantoor met slechts twee werkruimten, waar er ook niet voldoende werk voor handen ligt zoveel personen in dienst te houden. Van de 128 personen die daar werkten zijn 100 schoonmaaksters terwijl een groot deel wachters betreft. “We zijn geen ministerie om een dorp schoon te maken en te bewaken, maar met het stimuleren van de handel, ondernemerschap en het controleren van de prijzen”, zegt Raveles.

Aan de medewerkers is meegedeeld dat zij niet passen in de kerntaken van het ministerie, waarvoor ze tijdens de vorige regering in dienst zijn genomen. Er is een consultant in de arm genomen door het ministerie om persoonlijke gesprekken te voeren met de personen die de laan zijn uitgestuurd. In die gesprekken zal gekeken worden naar andere geschikte werkmogelijkheden. Er zal bekeken worden als er op het ministerie van sociale zaken ruimte is om enkele van deze personen op te vangen..

IVAN SUMMERVILLE

 

Comments