LACHMISING NOG STEEDS IN DE RACE VOOR DIRECTEURSCHAP SLM

0

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto bron de West

Er is een vrij grote kans dat Robby Lachmising wederom wordt aangesteld als directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM.

President Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin bekijken samen met de luchtvaartsector wat momenteel het beste is voor de SLM. Lachmising staat voor wat innovatieve maatregelen die de maatschappij gezond kunnen maken en wordt in overweging genomen om hem de kans te geven het werk af te maken dan wel in vergevorderd stadium te brengen.

Eerder liet Adhin ook al weten dat Lachmising directeur af is niet omdat hij in ongenade is gevallen, maar omdat zijn contract verliep.

Het is niet uitgesloten om hem een nieuw contract aan te bieden. “We gaan evalueren. Als het blijkt van we moeten doorgaan met meneer Lachmising dan gaan we door”, zegt de vicepresident. “Intussen is zijn contract verlopen. Er is geen intentie van we moeten meneer Lachmising ter zijde leggen ofzo”, aldus Adhin die tegenover journalisten zei dat Lachmising geen gepasseerd station is. “Zijn contract is verlopen, maar de evaluatieperiode is nog niet verlopen.”

Uit regeringskringen wordt vernomen dat er in ieder geval wel nog draagvlak is voor Lachmising bij enkele sleutelpersonen en instituten in de luchtvaartsector.

Een domper is echter wel de wijze waarop de belading van vliegtuigen heeft plaatsgevonden gedurende een bepaalde periode en de ‘relatie’ die er zou zijn tussen hem en de directeur van het bedrijf die het werk uitbesteedt kreeg.

Op beleidsniveau en directievoering met betrekking tot de plannen om de SLM te versterken en uit te bouwen zijn er momenteel niet veel kandidaten in beeld van wie met alle zekerheid gesteld kan worden dat zij een betere job dan Lachmising zouden kunnen doen. De regering zal gauw een besluit nemen over de toekomst van de SLM en wie daarvan de trekker zal zijn. 

UNITEDNEWS