LIJVIG PROGRAMMA ROND STAATSBEZOEK PRESIDENT INDIA AAN SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De voorbereidingen rond het staatsbezoek van de Indiase president, Ram Nath Kovind zijn in afrondende fase. Het presidentieel vliegtuig van Kovind landt op 19 juni op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Hij komt met een grote delegatie naar Suriname.

Hier zal Kovind een lijvig programma afwerken. De formaliteiten hieromtrent worden de komende dagen doorgenomen met de ambassade van India in Paramaribo. “We doen het een beetje breed, ook rekening houdende met alle aspecten en de drukte van de agenda. Je kan de man ook niet overbelasten. Belangrijk is dat hij de markante dingen ziet en een bijdrage van de verschillende culturele zaken kan meenemen”, zegt vicepresident Ashwin Adhin. De voorbereiding van het eerste staatsbezoek van een Indiase president valt rechtstreeks zijn kabinet.

President Desi Bouterse heeft intussen officieel bevestigd dat zijn ambtgenoot van India nog deze maand op staatsbezoek komt. Er zullen intensieve gesprekken gevoerd worden tussen beide ambtgenoten over de verschillende partnerschappen binnen de bilaterale samenwerking.

De creditline met India komt ook aan de orde. Adhin zegt dat India bereid is om deze leningsovereenkomst uit te breiden, maar het ligt aan Suriname om die behoefte kenbaar te maken.

Er liggen op alle ministeries een aantal projecten en programma’s klaar die tot in de puntjes zijn voorbereid. Die kunnen niet tot uitvoering gebracht worden vanwege gebrek aan financiering. De door India geboden ruimte om de creditline uit te breiden kan daarin voorzien. “Per ministerie hebben we geïnventariseerd en de minister van Buitenlandse Zaken coördineert het geheel”, zegt de vicepresident.

UNITEDNEWS

 

Comments