PARIJS STUURT DRONES VOOR GRENSBEWAKING SURINAME EN FRANS-GUYANA

President Emmanuel Macron van Frankrijk kondigt de inzet van drones aan om de grens van Frans-Guyana met Suriname te bewaken. Ook zal Parijs extra troepen naar de Surinaamse grens dirigeren die 1×24 uur de illegale migratiestroom de kop moeten indrukken.

Tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Frans-Guyana, afgelopen week, heeft Macron Maripasula bezocht waar ruim 11000 mensen wonen. Het overgroot deel van de gemeenschap daar heeft een binding met Suriname heeft.

“Het is nu nodig om de veiligheid te versterken met een extra peloton en 24 uur aanwezigheid van politie nabij de grenzen”, zegt Macron. Het kan bij de Franse president niet door de beugel dat Surinamers en Brazilianen de grens oversteken naar het Frans-Guyana en zich bezondigen aan illegale praktijken waarvoor de Franse belastingbetaler moet opdraaien. “We zullen harde maatregelen treffen om de migratie te beheersen”, benadrukt Macron die niet te spreken is over wat hij allemaal aantrof op Maripasula.

“Er is sprake van illegale mijnbouw langs de rivier die waterverontreiniging, criminaliteit en prostitutie met zich meebrengt. Dit is erg moeilijk te controleren.”

Hij kondigt de herintroductie van Operatie Harpij aan. Deze actie van de gezamenlijke gewapende machten omhelst een harde aanpak van de illegale mijnbouwsector waarbij genadeloos alle machines van goudzoekers in beslag worden genomen en vernietigd. Goudputten worden onklaar gemaakt door deze op te blazen met explosieven.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box