PARLEMENTARIER DIE MINISTER ALGOE ‘BEDREIGDE’ WORDT BESCHERMD

PARLEMENTARIER DIE MINISTER ALGOE ‘BEDREIGDE’ WORDT BESCHERMD

Foto|Links NDP-parlementariër Rajiv Ramsahai

Wie is de parlementariër die minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) met ontslag bedreigde indien hij optreedt tegen een “boevenbende in de visserijsector”?

Deze vraag blijft onbeantwoord in De Nationale Assemblee (DNA) en LVV-minister Soeresh Algoe weigert nog steeds om de naam publiekelijk te noemen. De minister blijft er wel bij dat een DNA-lid hem zou hebben gebeld en voorgehouden dat zijn ministerschap op het spel is indien hij niet kapt met de ordening van de visserijsector.

Begin vorige week drong NDP-fractieleider Andre Misiekaba wel aan op een antwoord van de minister, maar die bleef de lippen stijf op elkaar houden.

De dagen nadien hebben diverse oppositie-parlementariërs getracht hints te geven over de collega die durfde de minister te weerhouden de visserijbende op te ruimen, maar DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons hield haar vinger steeds bij de schakelaar van hun microfoon om te voorkomen dat zij zulks konden doen. Tijdens zijn spreekbeurt in het kader van de begrotingsbehandeling 2018 was Paul Somohardjo nog net sneller dan Geerlings-Simons en liet de naam “Ramsahai” vallen. Zijn microfoon werd uitgemaakt door Simons die hem erop attendeerde geen collega’s te bespreken en het antwoord op die vraag over te laten aan de minister. In het parlement zit er wel een lid die “Ramsahai” heet die toevallig ook belangen heeft in de visserijsector in Commewijne. Hoewel Somohardjo de naam in de microfoon noemde heeft NDP-parlementariër Rajiv Ramsahai de beschuldiging niet ontkend.

Minister Algoe komt tijdens de regeringsronde aan het woord om in te gaan op de vragen en opmerkingen van het parlement. Het is echter niet de verwachting dat hij deze keer wel de naam van de parlementariër zal noemen. De minister ging afgelopen week er zelfs toe over om die controversiële uitspraak in het parlement terug te nemen.

UNITEDNEWS