PTC INTRODUCEERT BACHELOR PROGRAMMA METEOROLOGY & HYDROLOGY

PTC INTRODUCEERT BACHELOR PROGRAMMA METEOROLOGY & HYDROLOGY

Het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft op 18 april het vierjarige bachelor programma Meteorology & Hydrology geïntroduceerd.Tevens is op hetzelfde moment het openingscollege gehouden. Met dit nieuw programma biedt het PTC nu 11 bachelor programma’s aan.
Het bachelor programma Meteorology & Hydrology is ontwikkeld om technici af te leveren die in staat zijn om algemene wetenschappelijke kennis te vertalen naar algemene en specifieke competenties en vaardigheden en die ook toe te passen in de praktijk. Dit programma heeft twee niveaus, namelijk de Associate of Applied Technology degree (na het succesvol afronden van het eerste en tweede jaar) en de Bachelor of Applied Technology degree (het heel programma succesvol doorlopen). Het eerste en tweede jaar van het programma zijn identiek, een introductie. Vanaf het derde jaar dient de student te kiezen voor  één van de specialisaties (Hydrology of Meteorology). Met dit nieuw programma speelt het PTC in op de behoefte van de overheid en het bedrijfsleven.

Het bachelor programma Meteorology & Hydrology is een basis voor verdere professionele ontwikkeling op het vakgebied.

Meteorology, ook wel weerskunde genoemd, is de wetenschap die zich bezighoudt met de atmosfeer en al haar uiteenlopende verschijnselen.

Hydrology is de wetenschap die het gedrag, de eigenschappen, de beweging en de distributie van water in de atmosfeer en op het aardoppervlak bestudeert.

Er zijn twee uitstroomprofielen, met name Meteorological technician en Hydrological technician. Personen die zich voor dit bachelor programma willen inschrijven moeten over een diploma beschikken van het NATIN, VWO, HAVO of AMTO met de vereiste vakken Wiskunde, Scheikunde en Natuurkunde. De introductie en het openingscollege van het programma Meteorology & Hydrology vond plaats op het PTC-hoofdkantoor.

PERSBERICHT|PTC