“REGERING BLIJFT PLUKKEN VAN HET VOLK”

Foto: Minister Gillmore Hoefdraad

GEEN RESTITUTIE MEER VOOR BETAALDE AOV

De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdag een kleine wijziging gepleegd in de Wet Inkomstenbelasting waarbij de aftrek van betaalde premie voor de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) is geschrapt. Er zal dus geen restitutie meer plaatsvinden. Met deze ingreep zal de staat SRD 5 miljoen op jaarbasis bijverdienen. De wet gaat in per 1 januari 2017.

Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal deze maatregel bijdragen aan het kunnen garanderen van de AOV die op maandbasis de staat SRD 28 miljoen kost. Tegelijkertijd wordt de Belastingdienst ontlast met het steeds moeten verwerken en uitkeren van restituties waar veel tijd en inspanning in gaat zitten. Per jaar heeft de dienst zeker duizend aanvragen af te handelen waardoor die steeds meer het karakter van een betalingsbureau dan een inningsbureau kreeg. Minister Hoefdraad garandeert dat de wetswijziging niet van invloed zal zijn op de salarissen en inkomsten van loontrekkers. “We ontnemen geen inkomsten van niemand. We betalen gewoon niet terug wat de staat toekomt”, legt hij uit aan het parlement.

De oppositie kan zich daarin niet terugvinden. Die heeft dan ook niet meegewerkt aan de goedkeuring van de wet. Volgens hen gaat het wederom om een maatregel gericht op het afknijpen van de samenleving.

Image result for Patricia Etnel (NPS)“Hoe je het draait of keert zal de staat meer nemen van het volk”, zegt Patricia Etnel (NPS). Zij had juist verwacht dat er wetgeving geslagen zou worden om koopkrachtversterking te verhogen of minder druk te leggen op het besteedbaar inkomen. “Deze regering blijft plukken van het volk.”

BREEVELDOok Carl Breeveld (DOE) was niet te vinden voor deze wetswijziging. Hij is per definitie niet tegen de maatregel maar het moment is naar zijn inziens verkeerd gekozen. “Het moment waarop we deze maatregel willen doorvoeren is niet opportuun. Het is niet wijs”, zegt Breeveld in zijn stemmotivatie waarbij hij de wijziging afkeurde.

De wetswijziging werd toch 31 stemmen voor en 14 tegen goedgekeurd

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box