SOMOHARDJO WIL OPHELDERING OVER DRUGSBESTRIJDING EN PAKKETTENBELEID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Oppositiepartij Pertjajah Luhur gaat de komende tijd hard beuken op de regering voor wat betreft de drugsbestrijding.

Dit zal de oppositiepartij doen via haar fractie in De Nationale Assemblee (DNA). Door andere politieke partijen is de zaak reeds aangekaart in het parlement, maar vanuit de regering is een reactie nog uitgebleven. “Elke dag praten wij erover, maar het blijft maar gebeuren”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

“Zolang de drugs in Suriname is, is het veilig. Het moment het buiten Suriname is wordt het aangepakt. Kijk naar Frankrijk bijvoorbeeld en al die andere duizenden andere kilo’s”, zegt Somohardjo. Hij merkt niets binnen de Surinaamse grenzen als het gaat om opsporing van de verantwoordelijken voor de exporten naar het buitenland waarvan de lading is onderschept.

Ook het sociaal beleid van de regering is een doorn in het oog van Somohardjo. De PL-voorman zegt niet in te kunnen zien hoe het steeds blijven uitdelen van pakketten zal zorgen voor een gezonde samenleving.

Wat de regering naar zijn inziens zal moeten doen is de economische omstandigheden dusdanig veranderen waarbij de mensen geen voedselpakketten nodig hebben, maar zelf in staat zijn in hun levensbehoeften kunnen voorzien. Pakketten mogen uitgedeeld worden uit sociale overwegingen, maar niet als noodzaak om te overleven. Hij vraagt naar een structurele aanpak voor het steeds zorgwekkender wordende armoedeprobleem. “De mensen gaan niet alleen kunnen leven van pakketten. Hoe lang zal je pakket kunnen verdelen? Wij willen de mensen niet elke dag vissen geven, maar hen leren om zelf te kunnen vissen.”

UNITEDNEWS

Comments