TUINTJE IN MIJN HART ALS VEHICLE VOOR TOERISME

TUINTJE IN MIJN HART ALS VEHICLE VOOR TOERISME

De Nederlandse film ‘Tuintje in Mijn Hart’, die hier op 20 april in première ging, zal volgens de Suriname Hospitality And Tourism Association (SHATA) moeten zorgen voor de promotie van het toerisme van Suriname in zowel binnen- als buitenland.

Image result for tuintje in mijn hart De Surinaamse natuur en cultuur vormen het dominante decor voor de film die grotendeels hier is opgenomen en deze zogenaamde pijlers van het nationaal toeristisch product worden op een buitengewoon schitterende wijze in beeld gebracht.

Image result for tuintje in mijn hart

Dat films een significante bijdrage kunnen leveren aan de promotie van bestemmingen is al eerder gebleken.

Reeds in 1965 zorgde de opnames van de film ‘The Sound of Music’ ervoor dat de stad Salzburg een echte trekpleister werd. In 1989 deed de oude stad Petra in Jordanië dienst als decor voor de film ‘Indiana Jones and the Last Crusade’. In Petra ligt Al Khazneh, een oeroude tempel waar volgens de film de Heilige Graal verborgen lag.

Image result for ‘Indiana Jones and the Last Crusade Al KhaznehHoewel de tempel van Petra behoort tot een van de zeven wereldwonderen, verwierf de stad pas na de film echt faam als een interessante toeristische bestemming. Hetzelfde kan gezegd worden over het Thaise eiland Koh Phi Phi waar idyllische beelden werden opgenomen voor de film ‘The Beach’ met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Ko Phi Phi werd dankzij de film wereldbekend en ontwikkelde zich tot een populaire toeristische bestemming met als trekpleister het befaamde strand waar DiCaprio zijn avonturen meemaakte.

Image result for ‘The Beach’ Ko Phi Phi

De in 2003 uitgebrachte film ‘The Last Samurai’ met Tom Cruise in de hoofdrol, wierp een heel ander licht op de Japanse stad Kyoto waar vandaag de dag speciale Last Samurai tours worden aangeboden.

Image result for last samurai village location

Hoewel de kalibers van bovengenoemde Hollywood producties niet te vergelijken zijn met ‘Tuintje in Mijn Hart’, kan toch wel worden gesteld dat er met name bij het Nederlandse publiek aardig wat prikkels zullen ontstaan om na het zien van de film een bezoek te brengen aan ons land.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY