TUMULT ROND FUNCTIEVERDELING BIJ SLM. VAN OMMEREN MOGELIJK NIEUWE DIRECTEUR.

PARAMARIBO – Directeur Danny van Ommeren van de Nederlandse vestiging van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wordt mogelijk de nieuwe directeur van de moedermaatschappij in Suriname. Naast van Ommeren zijn nog meer namen genoemd van personen die enige betrokkenheid hebben bij het luchtvaartgebeuren. Van Ommeren heeft tot nu toe de beste kansen om de intussen ontslagen Robby Lachmising te vervangen.

Officieel is dat ook de raad van commissarissen wordt vervangen. President commissaris Ranu Mathura, die een luchtvaartjurist is, moet plaatsmaken voor Jerry Rosheuvel. De tweede man achter hem wordt Mahinder Gopi voormalig secretaris van president Desi Bouterse en ex onderminister. Vernomen wordt dat het lid Sergio Akiemboto die zou worden gehandhaafd in de raad, uit zichzelf heeft bedankt. Hij zou ontevreden zijn over de manier waarop Lachmising aan de kant is gezet en over de nieuwe personen die zijn aangewezen om in de nieuwe rvc zitting te nemen. Ook de andere leden van de rvc, gaan plaats moeten maken. De krant verneemt dat naar alle waarschijnlijkheid ook de positie van minister Jerry de Miranda van Openbare Werken Communicatie en Transport, na deze hele affaire in het geding zou zijn.

Na een reeks van artikelen gepubliceerd door het ochtendblad de Ware Tijd over misstanden bij het luchtvaartbedrijf op basis van een uitgelekt dossier, heeft de regering als aandeelhouder van de SLM gemeend enkele maatregelen te nemen. Dit brengt heel wat spanningen met zich mee, niet alleen bij de SLM maar ook binnen de Nationale Democratische Partij. Op de luchthaven en op het hoofdkantoor van de SLM heerst er enigszins een gespannen situatie. Anderzijds zijn medewerkers blij dat de directeur zou zijn vervangen. Gehoopt wordt dat de rust snel zal terugkeren.

Die rust wordt echter niet bevorderd door een intern onderzoek dat gaande is bij het staatsbedrijf. Het is een officieel politieonderzoek naar het uitlekken van stukken naar de Ware Tijd. Intussen zijn al enkele topambtenaren en medewerkers verhoort door de politie. Hoofdinspecteur Rudy Steinberg is persoonlijk belast met het onderzoek.

De eerder genomen maatregel om de samenwerking met het beladingsbedrijf Procons op te schorten is nu bijgesteld in een definitieve verbreking van het contract met dit eenmansbedrijf van Santouscha Raghoe. Zij heeft woensdag een officieel schrijven ontvangen dat het contract dat op 22 augustus 2016 met haar is getekend door Lachmising wordt verbroken. Raghoe heeft nadat in eerste instantie de samenwerking was opgeschort juridische stappen ondernomen om dat aan te vechten. Na overleg en het nader bestuderen van interne als externe klachten is echter reden gevonden de samenwerking definitief te verbreken. Op de luchthaven zijn er intussen ook enkele aanpassingen gepleegd en is de Luchthavenmeester per direct uit zijn functie ontheven en vervangen.

UNITEDNEWS|WILFRED LEEUWIN

 

 

Facebook Comments Box