VRAAG NAAR LUXE ACCOMMODATIES CARIBISCHE GEBIED TOEGENOMEN

VRAAG NAAR LUXE ACCOMMODATIES CARIBISCHE GEBIED TOEGENOMEN

Het grootste online reisagentschap, Expedia, maakte vorige week bekend dat de vraag naar luxueuze accommodaties in het Caribische gebied aanzienlijk is toegenomen in 2016. In vergelijking met 2015 steeg vorig jaar de vraag naar vijfsterren hotels in de regio met gemiddeld zo een 20%.

Related image

De meest populaire bestemmingen in het Caribische gebied zagen elk dan ook een individuele groei in de vraag naar luxe verblijfsgelegenheden die in de Dominicaanse Republiek goed was voor een stijging van 15%, in Aruba voor bijna 20%, de Bahama’s 10% en Turks & Caicos aan top met 35%.

Related image

Volgens de Caribbean Tourism Organization (CTO) bezochten zo een 30 miljoen bezoekers het Caribische gebied in 2016. Het leeuwendeel van het segment dat ging voor een lux verblijf kwam, volgens het onderzoek dat Expedia deed, uit de Verenigde Staten van Amerika.

Desalniettemin was er een significante stijging in dit segment te zien bij de Zwitsers (175% meer dan in 2015), de Nederlanders (50%) en de Duitsers (40%).

Image result for luxury hotels caribbean

De eilanden die behoren tot bestemmingen met het grootste aanbod aan luxe accommodaties zijn Paradise Island (een eiland dat behoort tot de Bahama’s), Sint Maarten en de Dominicaanse Republiek waar zo een 80% van alle verblijfsgelegenheden bestaan uit vier – en vijfsterren accommodaties gevolgd door Turks & Caicos en Saint John waar ongeveer 75% van de accommodaties behoren tot eersteklas verblijfsgelegenheden.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY