NOG MEER WETTEN OP KOMST VOOR BESCHERMING WERKNEMERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|minister Soewarto Moestadja van Arbeid

Er is nog meer wetgeving in de maak om werknemers te beschermen. Het gaat meer om ethische richtlijnen die tot wet worden verheven. De aankomende wetten zullen vooral aan werkende vrouwen meer zekerheid bieden op diverse vlakken.

In vergevorderd stadium is de voorbereiding van een wet voor gelijke behandeling op de werkvloer. Ook het tegengaan van geweld op de werkvloer, zowel lichamelijk als psychisch, wordt in een wet vervat. In afrondende fase is een wet die het moederschap beschermt waardoor het geen negatieve gevolgen kan hebben op het inkomen van de zwangere werkende vrouw. “Daarmee wil de regering aangeven dat het ons serieus is om niet alleen maar te blijven bij de intentie”, maar dat ook te vertalen in wetsproducten die we samen mogen goedkeuren”, zegt minister Soewarto Moestadja van Arbeid. De Nationale Assemblee (DNA) mag volgens hem nog dit jaar de wetsontwerpen verwachten.

Niemand zo blij als DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons die zich de afgelopen jaren steeds heeft ingezet voor meer rechtszekerheid voor de werkende vrouw. “Wij gaan voort op dat pad en de regering pakt de zaak serieus aan en met voortvarendheid, omdat wat wij zeggen wij ook willen doen”, benadrukt Moestadja.

Gezien de aard van de wetten zullen die niet alleen meer bescherming en zekerheid bieden aan vrouwen, maar ook aan werknemers die geen heteroseksuele geaardheid hebben. Die groep klaagt vaak over ongelijke bescherming, discriminatie en pesterij op de werkvloer. Ook bij het solliciteren naar een job is seksuele geaardheid soms de reden waarom betrokkenden niet aangenomen worden. er zijn gevallen waarbij ontslag is aangezegd of personen gedwongen waren ontslag te nemen nadat bekend werd dat zij een andere seksuele oriëntatie hebben die direct dan wel indirect invloed had op de werksfeer of ongewenst was bij de bedrijfsleider.

UNITEDNEWS

 

 

Comments