NIEUW BREEDBAND TELESUR GAAT BOVEN 20 MB

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het Telesur Nationaal Breedbandplan zal Suriname digitaal moeten ontsluiten en katapulteren naar de top in zeker het Caribisch Gebied. Er worden testen gedaan met verbindingen van wel 80 megabytes. In ieder geval zal minimaal 20 megabyte direct leverbaar zijn wanneer de nodige aanpassingen zijn gepleegd aan het netwerk. Daarmee is deze week een aanvang gemaakt.

Momenteel kan er met extra inspanning niet meer dan 6 mb geleverd worden en in het uiterste geval10 mb. “Als we kijken naar de internetbehoefte van onze klanten dan verwachten ze veel meer bandbreedte. Ze verwachten veel hogere snelheden en dat kopernet van ons is niet opgezet met dataverbinding als doel”, zegt Telesur-directeur Mike Antonius. “Het is opgezet voor spraak en dat hebben we toen in 1981 uitgerold, uitgebreid en het heeft fantastisch voorzien in de behoefte, maar als we kijken naar vandaag en als we kijken naar de toekomst dan kan je met de mogelijkheden die we vandaag hebben de toekomst niet ingaan. Dat is de voornaamste reden waarom wij zeggen dat we deze aanpassingen moeten verrichten.”

De basis wordt alvast gelegd voor het kunnen produceren van een bandbreedte van 20 mb. De volgende stap is een duurzame investering voor de toekomst.

Het ressort Clevia in Paramaribo Noord is uitverkoren om als eerste te genieten van een betere dienstverlening omdat die reeds beschikking heeft over een moderne infrastructuur. Daarna volgen het CLO-project, Hannaslust en Aquariusstraat. “We komen ook bij u in de buurt. We kunnen niet overal tegelijkertijd zijn maar zorgen ervoor dat het op een verantwoorde wijze gebeurt. We zorgen ervoor dat we, met de huidige implementatie waarbij we glasvezels aan het leggen zijn, gebruik maken van de elektriciteitspalen waardoor u niet bang hoeft te zijn dat we tegels in de straat komen openbreken. Ik denk dat de minister van Openbare Werken ook is dat we dat soort uitdagingen niet hebben. We zorgen ervoor dat het op een verantwoorde manier gebeurt en dat u daar zo min als mogelijk last van heeft”, aldus Antonius.

UNITEDNEWS

Comments