NIEUWE BRUG BEEKHUIZEN KAN NOG DIT JAAR AF ZIJN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto/brug-beekhuizen.jpg

De nieuwe brug over het Saramaccakanaal, te Beekhuizen, krijgt steeds meer gestalte.

De weeromstandigheden zijn de afgelopen tijd gunstig geweest en ligt het voor de hand dat de brug de komende maand opgeleverd kan worden. Daarna zullen de aansluitwegen worden aangepakt. “De werkzaamheden verlopen heel vlot. Momenteel zijn we bezig de laatste hand te leggen aan de opritten van de brug en binnen korte tijd moeten die werkzaamheden ook afgerond zijn”, zegt Jordan Frijde. Hij is projectingenieur bij ACE Consultancy die verantwoordelijk is voor het aanleggen van de brug.

Het is echter niet uitgesloten dat het werk, om welke reden dan ook, meer tijd in beslag neemt wat met zich meebrengt dat de oplevering verschoven wordt naar het eerste kwartaal van 2019. Belangrijk is wel dat uiterlijk maart 2019 het totaal project opgeleverd moet zijn, inclusief de aansluitwegen.

Volgens Frijde is er nogal wat werk te doen om het verkeer ten zuiden en noorden van het kanaal aan te sluiten op de nieuwe brug. “Aan de noordelijke zijde wordt de Slangenhoutstraat enigszins aangepast en verlengd tot de voet van de brug. Aan de zuidelijke zijde wordt de Sir Winston Churchillweg omgevormd zodanig dat je vanuit de Sir Winston Churchillweg aan de zuidelijke zijde over de brug kan rijden”, legt Frijde uit over de aanpassingen die zullen volgen om de zesde brug over het Saramaccakanaal operationeel te maken.

“Momenteel is men bezig met de finishing touch aan de brug.

Die zijn ook in de afrondde fase. En zoals ik eerder zei, de opritten van de brug zijn momenteel in de maak, waarbij de reling geplaats wordt, maar ook de betonnen balk waarop de reling bevestigd wordt.”

UNITEDNEWS

 

Comments