NIEUWE GOVERNOR CENTRALE BANK VRAAGT 2 WEKEN RUIMTE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Robert van Trikt is officieel aan de slag gegaan als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Hij vervangt Glenn Gersie die enkele weken terug de laan is uitgestuurd door president Desi Bouterse. Het Protocol van Overdracht werd dinsdagochtend tegen half 9 ondertekend tussen de nieuwe governor en Ingeborg Geduld-Nijman die waarnam in de functie na het ontslag van Gersie.

De nieuwe bankpresident was na de officiële aanvaarding van zijn nieuwe functie heel zuinig met woorden. Hij sprak oppervlakkig over de grote uitdagingen die hem te wachten staan en dat hij zich als patriot zal opstellen om het Surinaams belang te dienen. Ook zegt van Trikt open te staan voor dialoog en dat transparantie bij hem hoog in het vaandel wordt gedragen.

 

 

 

Van Trikt hield zijn eerste toespraak als governor van de CBvS kort, algemeen en voorzichtig. Hij zegt bewust hiervoor te kiezen, omdat hij zich eerst wil verstaan met het personeel van de moederbank en kennis opdoen over de processen binnen de bank. Governor van Trikt hoopt binnen twee weken een goed beeld te hebben van het werk dat hem te wachten staat en zal dan zijn bevindingen delen met de samenleving. Voor nu wenst hij geen vragen van journalisten te beantwoorden.

Een heet hangijzer dat vrijwel iedereen in de samenleving bezighoudt is het wel dan niet doorstarten van monetaire financiering.

Verschillende instituten en deskundigen hebben hiervoor gewaarschuwd, maar het Ministerie van Financiën ziet geen reden om dit niet te mogen doen. De economie trekt naar inziens van minister Gillmore Hoefdraad weer aan, en de verdiencapaciteit is niet meer zo deplorabel als in de periode 2014-2016.

UNITEDNEWS

Comments