NIEUWE MANGOLAAN ALS BELANRIJKE VERBINDING MET RINGWEG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Mangolaan in Paramaribo zal niet later dan de maand oktober, volledig gerehabiliteerd, opgeleverd moeten zijn.

De werkzaamheden zijn vrijdag begonnen, maar behelzen meer dan slechts een rehabilitatie. De Mangolaan, die reeds jaren letterlijk een lijdensweg is voor weggebruikers achter de Cultuurtuin, zal een moderne, kwalitatief hoog aangeschreven en voorbeeldweg moeten zijn die kindvriendelijk is.

De ondergrondse riolering wordt compleet vernieuwd en aangepast waarna de weg geasfalteerd wordt. Er komen voetpaden en eventueel drempels om snelheidsduivels in toom te houden. In de werkzaamheden wordt ook een deel van de Paragrasweg meegenomen; ongeveer 150 meter.

Het groter plaatje is dat de Mangolaan een belangrijke verbindingsweg moeten worden naar en van de Ringweg. Vandaar de bedoeling om met de rehabilitatie ook direct de nodige aanpassingen te plegen zodat een eventuele toenemende verkeersintensiteit opgevangen kan worden. “Van hieruit bereik je makkelijk de Ringweg, je bereikt makkelijk de Kwattaweg, Charlesburg en sowieso omgekeerd ook.

De mensen die richting de Henck Arronstraat gaan, en dergelijke, kunnen dus vlotter over de weg”, zegt minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) over de belangrijke rol die de Mangolaan inneemt voor het verkeer van en naar Paramaribo Noord. “Het wordt zeker beter begaanbaar, maar dat betekent niet dat u boven de aangewezen snelheden gaat rijden”, benadrukt de minister. “Het ligt niet in de bedoeling dat wij later van de samenleving moeten horen dat we drempels moeten plaatsen, want er zijn een paar mensen die zich niet houden aan de snelheidsregels”, aldus minister Miranda over de rehabilitatie van de Mangolaan die vrijdag is begonnen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het landelijk asfalteringsproject Dalian IV.

Het aannemingsbedrijf CGN Dalian belooft alle inspanningen te zullen plegen om de weg binnen de vastgestelde tijd op te leveren. General-Manager Wu Qiong garandeert ook dat de weg aan de kwaliteitseisen zal voldoen zoals door de regering is gevraagd.

UNITEDNEWS

Comments