NIEUWE SEGWAY-SCOOTER VOLGT JE OVERAL

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Segway komt met een nieuwe robotscooter: de Loomo. Het voertuig met camera reageert op stemopdrachten en is op afstand te bedienen.

De Loomo is niet alleen geschikt om mensen mee te vervoeren, het apparaat kan zijn eigenaar ook volgen om bijvoorbeeld diens spullen te dragen. Het voertuig is voorzien van een cameraysteem en sensoren waarmee het apparaat zijn eigenaar kan herkennen en obstakels kan omzeilen.

Dankzij de camera waarmee het voertuig is uitgerust, kun je de Loomo elk moment vragen om een foto van je te maken. Ook kan de Loomo, die twee jaar geleden werd gepresenteerd op de CES, video’s maken.

Telepresence

Met behulp van een smartphone-app is het mogelijk de Loomo op afstand aan te sturen. Zo kan de robot onder meer functioneren als telepresence-robot, zodat je bijvoorbeeld je robot kunt afvaardigen naar een vergadering.

Via Indiegogo is de Loomo sinds dinsdag te bestellen. Snelle beslissers betalen nu 1300 dollar voor het apparaat. Segway wil de eerste Loomo’s vanaf mei te verschepen. De verwachting is dat de winkelprijs 1800 dollar zal bedragen.

BRON|TECH

Comments