“NOG STEEDS BEHOEFTE AAN INTEGER LEIDERSCHAP IN SURINAME”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO|DOE-voorzitter Steven Alfaisi

Volgens de tussentijdse opiniepeiling van het Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname (NIKOS) zal de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) uit De Nationale Assemblee (DNA) verdwijnen indien er nu Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen worden gehouden.

DOE zal haar enige zetel in Paramaribo moeten afstaan aan één van de partijen die volgens NIKOS een groei zullen doormaken; NPS, ABOP of VHP.

Het laatste woord hierover is volgens DOE-voorzitter Steven Alfaisi nog niet gezegd. Ongeacht de peilingresultaten van NIKOS constateert hij wel een groei van de partij. “In nagenoeg de meeste districten, ook in Sipaliwini, zijn er mensen die ons vragen wanneer wij hen komen bezoeken, omdat zij heel positief zijn over de wijze hoe DOE zich beweegt en de boodschap zoals wij die brengen. Maar ook onze standvastigheid in de afgelopen periode waarbij wij gedurfd hebben om uit de regering te stappen en niet mee te gaan met de dingen die niet correct zijn maakt indruk op hen”, zegt Alfaisi.

De DOE-voorzitter onderkent dat de komende verkiezingen geen makkelijke zal worden. Er zijn harde campagnes opkomst waarbij de inzet van geld en cadeautjes niet zullen uitblijven. Toch vreest de partij niet voor het verwachte kapitaalgeweld.

Er zijn volgens Alfaisi nog voldoende mensen in Suriname die hunkeren naar integer en daadkrachtig leiderschap. “Dus die opiniepeiling zien we in ieder geval als positief.

Het is een stimulans voor ons om harder te werken. De positieve boodschap van DOE komt nog niet overal terecht, maar wij timmeren hard aan de weg om heel Suriname te laten begrijpen waarvoor wij staan en waarvoor wij gaan. We merken wel de laatste tijd dat er belangstelling en groei is, omdat steeds meer mensen onder dit nieuw leiderschap van DOE zich komen registreren en aansluiten bij de partij”, stelt Alfaisi.

UNITEDNEWS