O.S VICTORIA WIL MEER DAN SLECHTS SCHOOLPAKKETTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Wat een mooi moment zou moeten zijn waarbij de schooljeugd van Brokopondo schoolpakketten uitgereikt kreeg veranderde gauw in een reality check voor minister Lalinie Gopal van Sporten Jeugdzaken (S&J).

De schoolleider van de Openbare School Victoria confronteerde de minister met de erbarmelijke omstandigheden waaronder de kinderen op haar school les moeten volgen. Ook de sport- en recreatiemogelijkheden laten te wensen over. Minister Gopal kon geen andere toezeggingen doen dan beloven dat zij de problemen onder de aandacht van de regering zou brengen.

Kathleen Jabini, schoolleider van O.S Victoria, las in aanwezigheid van de minister een hartverscheurende brief voor waarin zij de problemen van school, die op instorten zou staan, voor de voeten van Gopal wierp. “Geen geschikte sportfaciliteiten, gebrek aan een speeltuin, het genieten van gezond drinkwater.

Het is al 11 jaar en 7 maanden dat we geen water gezien hebben uit de kraan in deze omgeving”, zegt schoolleider Jabini die vooral voor Asigron een lans breekt.

In andere dorpen worden er van tijd tot tijd wel jongerenactiviteiten gehouden, maar daaraan kan de jeugd van Asigron niet participeren vanwege de slechte staat van de weg. De jeugd van Victoria en Asigron lijken afgesloten van de rest van Brokopondo. “Met veel moeite bereiken de kinderen van hier de plaats van bestemming”, zegt Jabini. “Ik hoop dat u goede nota zal nemen van deze vraagstukken en indien nodig ze ook kenbaar maken aan de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc).”

Minister Gopal zegt notitie te hebben genomen van de pijnpunten die haar ministerie regarderen terwijl de andere problemen voorgelegd zullen worden aan haar ambtgenoten in de regering.

UNITEDNEWS