NICO MULDER | OOK BELEID VOOR LASTIGE TOERISTEN BELANGRIJK

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Een goed ontwikkelde toeristenindustrie betekent veel geld in het laadje. Echter zitten landen met een bloeiende sector nu ook met problemen vanwege de hoge instroom van toeristen. Die lappen vaak regels aan hun laars en vormen een last voor de omgeving.

Suriname zal, in haar streven om de toerismesector verder op te krikken, een goed voorbeeld kunnen nemen van andere landen die aan de ene kant dik verdienen, maar aan de andere kant ook met de handen in het haar zitten.

Tijdens een onlangs gehouden UCBF seminar in Suriname heeft marketingstrateeg Nico Mulder Amsterdam als voorbeeld aangehaald. De stad, maar ook heel Nederland is uitgegroeid tot een toerismetrekpleister en raakt geconfronteerd met alle nadelen die een grote stroom van personen met andere gedragingen met zich meebrengt. “Heel waakzaam zullen wij ook moeten zijn voor het hebben van overlast van toeristen door de perceptie te beïnvloeden. Deze zal alleen onder controle worden gehouden door als marketingorganisatie in samenwerking met de politie en de overheid een campagne te voeren om het respect ook te handhaven”, zei Mulder.

“SEO Economisch Bureau, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in opdracht van de gemeente een poging gewaagd een antwoord te geven op de vraag hoeveel toeristen in totaal komen – dus ook degenen die maar een dag blijven.

Uit dat onderzoek blijkt dat Amsterdam zo’n 18 miljoen bezoekers per jaar ontvangt en die geven, per bezoek, gemiddeld 242 euro uit in de stad. Dit levert Amsterdam zo’n 6,3 miljard euro op.

Op sommige plekken is de kans echter groot dat men over de toeristen met selfiesticks struikelt en dreigt constant overreden te worden door slingerende Engelsen op een huurfiets. En lallende dronken jongeren op de Wallen zijn tegenwoordig een typischer beeld daar dan de raamprostituees.

UNITEDNEWS

Comments