OPENBAAR MINISTERIE WORDT VERSTERKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday

Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is het proces gestart om het Openbaar Ministerie (OM) aan te vullen met vervolgingsambtenaren.

De bedoeling is dat het OM nog meer officieren van justitie (ovj) erbij krijgt. Dit bevestigd waarnemend justitieminister Ferdinand Welzijn.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft meerdere malen zijn misnoegen op bestemde plek gedeponeerd over de werkdruk die steeds toeneemt bij het OM. Er worden steeds meer zaken ingediend bij het OM terwijl er geen versterking plaatsvindt van het vervolgingsautoriteit.

Er komt nog meer bij kijken nu de Anticorruptiewet is goedgekeurd want alle verdachte zaken zullen door de in te stellen corruptiebestrijdingscommissie worden gedeponeerd bij het OM. Volgens minister Welzijn is daarmee rekening gehouden. Vandaar dat er een verkorte opleiding in de maak is om ovj’s af te leveren. “Daarbij zal zeker rekening gehouden worden met de aanstelling van een officier van justitie belast met corruptiebestrijding”, zegt de bewindsman.  “Wij hebben de afgelopen dagen creatieve oplossingen besproken met het OM”, zegt minister Welzijn.

UNITEDNEWS