ORANGE TRAVEL BEHAALT DUURZAAMHEIDSCERTIFICAAT IN BERLIJN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Tijdens de afgelopen ITB in Berlijn, ‘s werelds grootste toerisme-expo beurs, heeft de Surinaamse touroperator Orange Travel het Travelife Certified keurmerk in ontvangst mogen nemen.

Travelife is een internationaal keurmerk voor duurzaam ondernemen in de reis- en toerismebranche. Touroperators en accommodaties uit diverse landen uit de gehele wereld zijn aangesloten bij één van de Travelife programma’s en het Travel Certified keurmerk is officieel erkend als een standaard die geheel in overeenstemming is met de Global Sustainable Tourism Criteria welke door de Verenigde Naties wordt ondersteund.

Het certificeringsproces van Travelife bestaat uit drie stappen. De eerste stap is Travelife Engaged; een proces dat bestaat uit het committeren aan duurzaamheid en het introduceren van de juiste managementprocedures. De tweede stap is Travelife Partner en in deze fase publiceert het bedrijf een online duurzaamheidsrapport waaruit blijkt dat er aan de basiseisen wordt voldaan.

Voor de status van Travelife Partner mag het Travelife Partnerlogo door het bedrijf in kwestie worden gebruikt. De laatste fase in het certificeringsproces is Travelife Certified waarbij er moet worden voldaan aan meer dan 150 criteria voor duurzaamheid.

De beoordeling wordt uitgevoerd door een onafhankelijke auditor die een inspectiebezoek brengt aan het bedrijf en indien de audit een positief resultaat boekt, mag (uiteraard na ontvangst van het certificaat) het Travelife Certified logo door het bedrijf worden gebruikt. De audit van Orange Travel heeft op 26 februari 2018 plaatsgevonden en het bedrijf werd daarbij positief beoordeeld.

Naast Orange Travel ontvingen nog drie andere bedrijven, 2 uit Nepal en 1 uit Madagaskar, het Travelife Certified keurmerk.

Tenslotte ontvingen 40 andere touroperators, onder wie Discover Suriname en Purity Tours & Services, het Travelife Partner certificaat.

UNITEDNEWS|MARTIN PANDAY

Comments