PARMESSAR WEG BIJ EBS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Rabin Parmessar is ingaande 1 december geen directeur meer bij de Energiebedrijven Suriname (EBS). Zijn dienstbetrekking is vrijdag beëindigd door de aandeelhouder.

Het gaat om een eervol ontslag door de Raad van Commissarissen (RvC) gesanctioneerd Tegelijkertijd is Ismanto Adhna benoemt tot Financieel directeur. Die was tijdens het eerste Kabinet Bouterse minister van Sport en Jeugdzaken. De verantwoordelijkheden van Parmessar worden tijdelijk waargenomen door Technisch Directeur Marcel Eindhoven.

“Parmessar heeft een belangrijke rol vervult bij het opstarten van het efficiëntie- en transformatieproces binnen de N.V. EBS, in het kader van de implementatie van de nieuwe energiewet, welke in 2015 is aangenomen en afgekondigd”, laat het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in een persbericht weten. Volgens het bericht wordt Parmessar niet aan de kant gezet, maar zal elders zijn diensten tonen. “Om hem de ruimte te geven zich volledig daarop te richten, is besloten per 01 december 2018 de dienstbetrekking te beëindigen. De voorlopige waarneming zal statutair door de technisch directeur Marcel Eindhoven plaatsvinden, in volledige samenwerking met de Raad van Commissarissen onder leiding van Andy Rusland, als hoogste leidinggevende entiteit binnen het bedrijf”, luidt de verklaring die via het Nationaal Informatie Instituut (NII) is gelanceerd.

UNITEDNEWS

 

Comments