PENSIONADO REGELING: DE SNELSTE MANIER OM MILJARDEN EURO’S SURINAME BINNEN TE KRIJGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FinanceSuriname heeft in 2014 en 2015 in Nederland veel bijeenkomsten “Wonen & Werken & Ondernemen in Suriname” georganiseerd. Gemiddeld zaten er ca 120 mensen in de zaal.


Tijdens de bijeenkomsten heeft ca 40% van de aanwezigen aangegeven terug te keren naar Suriname voor een korte periode ( ca 3 maanden) of een langere periode (langer dan 6 maanden). Tevens waren de aanwezigen van de bijeenkomsten met de stelling van FinanceSuriname eens, dat de Surinaamse Nederlanders, die terugkeren naar Suriname, Nederland nooit meer zullen loslaten. Dat is ook niet raar. De meeste Surinaamse Nederlanders , die in Suriname zijn geboren, wonen al ca 40 jaar in Nederland en dit land is ook hun tweede vaderland geworden.

Op 13 en 14 februari a.s. heeft FinanceSuriname een stand op de Emigratiebeurs in Houten/Nederland. Dennis Lapar, directeur van FinanceSuriname, kijkt uit naar de reacties van de mensen, die de stand zullen bezoeken. FinanceSuriname is voorstander van een pensionado-regeling voor mensen, die zich in Suriname willen vestigen; hun woon- en verblijfadres wordt dan Suriname.

Deze personen,die bijvoorbeeld minimaal € 100.000,– in Suriname investeren in een koopwoning inclusief de grond, zullen dan een tax-incentive krijgen, waardoor zij bijvoorbeeld 5 jaren een lagere belasting betalen over hun jaarlijkse inkomen, dat zij naar Suriname laten binnen komen.

Het voordeel hiervan is, dat meer personen met geld in Suriname zullen komen wonen, waardoor  meer geld in de economie van Suriname binnenkomt, waardoor de omzet bij de mkb-bedrijven ( winkels , personen werkzaam in de dienstensector , etc ) zal toenemen.

De informatiebijeenkomsten van FinanceSuriname zullen in 2016 normaal doorgaan. Op 15 oktober 2016 organiseert FinanceSuriname het congres “Zakendoen met Suriname” en in november 2016 neemt FinanceSuriname weer een aantal bedrijven uit Nederland mee naar Suriname.

De handelsmissie van 2015 van FinanceSuriname was een succes. De meeste deelnemende bedrijven willen graag in Suriname ondernemen en een bijdrage leveren aan de economie van Suriname. FinanceSuriname richt zich op de sectoren Outsourcing & Offshoring , Toerisme, Landbouw & (Thuis-) zorg voor de ouderen in Suriname. Dennis Lapar gaat vol enthousiasme door om een bijdrage te leveren om te helpen de werkgelegenheid in Suriname te bevorderen.


DENNIS LAPAR