PERSOONLIJKE POSTS STEEDS MINDER POPULAIR OP FB

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Mark Zuckerberg krabt zich achter de oren

Het is je vast en zeker opgevallen: steeds minder mensen posten persoonlijke berichten op Facebook. Sterker nog: het aantal persoonlijke post daalde tussen 2014 en 2015 met 21 procent.

Vooral Facebook-gebruikers onder de 30 zijn minder enthousiast in het delen van hun belevenissen. Ze delen eerder nieuwsberichten van websites en bedrijven. Ook die trend is in het algemeen afgenomen en wel met 5,5 procent.

Veel interactie is verplaats naar andere platformen

Te veel vrienden

Volgens Bright zijn er twee verklaringen voor dit gedrag: door het grote aantal vrienden is de intimiteit afgenomen en voelen minder mensen de behoefte om persoonlijke informatie te delen. De twee verklaring is het feit dat veel interactie verplaatst is naar andere platformen als Snapchat, Instagram en Whatsapp.

Wat doet Mark Zuckerberg?

Die krijgt vooral veel koppijn van deze cijfers. Persoonlijk informatie levert meer verspreiding op, oftewel: meer geld op de bankrekening van Facebook en consorten. Op langere termijn kan het voor problemen zorgen: als er minder persoonlijke berichten worden geplaatst, wordt het voor gebruikers wellicht ook steeds minder interessant om de timeline te checken.

Facebook hoopt de problemen op te lossen door het algoritme aan te passen waardoor je persoonlijke berichten eerder ziet.

MANNERS.NL