PLANTAGE PEPERPOT HEEFT EEN NIEUWE BESTEMMING GEKREGEN.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Een nieuw Boutique Hotel op een oude koffie- en cacaoplantage: het terrein en de fraai gerestaureerde directeurswoning van Plantage Peperpot hebben een nieuwe bestemming gekregen. Het toerisme in het district Commewijne krijgt hierdoor, vlak over de brug rechts, een krachtige impuls met 18 hotelkamers en twee restaurants.

De plantage verwerkte tot 1998 koffie en cacao van eigen teelt. Veel cacaobomen staan er nog steeds. De monumentale gebouwen zijn na de sluiting helaas in verval geraakt. Tien jaar geleden zijn de meeste opstallen door een Nederlandse investeerder opgekocht en is de directeurswoning onder lokale architectuur gerestaureerd. Hierin zijn onlangs 4 hotelkamers gerealiseerd, in een nieuw gebouwd aangrenzend ‘koffiehuis’ en ‘cacaohuis’ nog eens elk 8 en 6 kamers.

‘Boutique Hotel’ staat voor een klein hotel met een bijzonder karakter. Bij Peperpot is dat de koloniale buitenkant met kamers die voorzien zijn van een moderne look.

Gasten kunnen gebruik maken van een magnapool, een nieuw fenomeen in Suriname. In plaats van chloor zorgt het mineraal magnesium voor een natuurlijke desinfectie van het zwemwater. Het water is hierdoor reukloos en beter voor de huid. Op afspraak regelt het hotel in een van de ruime cabana’s verschillende massages.

Op het terras aan de voorkant van de voormalige directiewoning kunnen gasten en passanten in Eethuis PeprePatu genieten van sap, frisdrank, Parbobier of van een kop (h)eerlijke fairtrade PURO koffie met huisgemaakte appeltaart of andere lekkernijen. In de middag serveert de keuken dagelijkse alakondre maaltijden en zijn er snacks verkrijgbaar.

’s Avonds is het een waar genot om op de veranda van Restaurant KomeWijne op de eerste verdieping te genieten van het uitzicht over de Surinamerivier. Door de vele en verschillend gekleurde lichtjes van de raffinaderij aan de overkant van de rivier, ontstaat een sprookjesachtige sfeer. De keuken staat onder de bezielende leiding van Marcel Wittenberg. Deze met prijzen bekroonde topchef en restaurateur bouwde zijn reputatie op met restaurants als Cosa Nostra en Baka Foto en is van menig lokale kok en waiter leermeester geweest. Eethuis PeprePatu en restaurant KomeWijne maken zoveel mogelijk gebruik van de in nabijheid of op eigen plantage geteelde producten zoals fruit, groente en verse kruiden.

Boutique Hotel Peperpot werkt nauw samen met Peperpot Natuur Park. Binnenkort kunnen bezoekers van het hotel en de restaurants vanaf de oude koffieloods via de moestuin en de fruitgaard naar de nieuw aangelegde natuurtrails. De flora en fauna van het natuurpark zijn uniek en geliefd bij natuurliefhebbers en vogelspotters. Het is heel bijzonder dat op slechts 15 minuten rijden van de hoofdstad van het land zoveel verschillende vogels en andere dieren te spotten zijn zoals apen, luiaards, miereneters, insecten en vlinders, en ook vier van de zes inheemse katachtigen.

Op korte termijn start vanaf een eigen steiger een watertaxi die gasten van en naar het centrum/platte brug van Paramaribo brengt.

Op maandag 25 februari stelt Boutique Hotel Peperpot haar deuren open. U kunt een kijkje nemen in de koloniale woning en in het cacaohuis. Er zal een rondleiding over de plantage zijn door een oud werknemer van de oude koffie- en cacaoplantage. Op de veranda van restaurant KomeWijne wordt er door studenten van de brood- en banketbakkers opleiding een high tea verzorgd (srd 40). www.hotelpeperpot.com Facebook: hotelpeperpot / komewijne

PERSBERICHT|PEPERPOT

 

Comments