POLITIE WIL MEER CONTACT MET SAMENLEVING VIA WHATSAPP EN FACEBOOK

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Burgers die over digitale informatie beschikken van een gepleegd strafbaar feit, verkeersongeval of welke handeling dan ook die nuttig zou kunnen zijn voor de politie kunnen die voortaan opsturen via WhatsApp.

Via het telefoonnummer 8744580 kunnen de desbetreffende foto’s, videomateriaal of geluidsfragmenten ter beschikking gesteld worden voor eventueel politioneel onderzoek. Dit is de nieuwste dienst van de afdeling Digitale Recherche om nauwer in contact te zijn met de samenleving.

Naast het app-nummer 8744580 kunnen eventuele foto’s en beeldmateriaal met betrekking tot een gepleegd stafbare feit ook worden verstuurd via de facebook pagina van het Korps Politie Suriname en wel in het postvak Messenger.
Aan de samenleving wordt gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van de twee mogelijkheden om zodoende informatie met betrekking tot een strafbaar feit te delen met de politie. “Criminaliteitsbestrijding; een zaak van u en de politie”, is de motto waarmee de Digitale Recherche tracht om samen met de gemeenschap de veiligheid, orde en rust te handhaven.

UNITEDNEWS

Comments