PRESIDENT BEËDIGT NIEUWE AMBASSADEURS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO BRON DE BOODSCHAP

In het Presidentieel Paleis zijn maandag vier nieuwe ambassadeurs beëdigd door president Desi Bouterse.

Chantal Elsenhout is beëdigd als ambassadeur voor de caricom een heeft als standplaats Paramaribo. Marciano Armaketo gaat naar Havana, Cuba, Patty Chen naar China en Sieglien Burleson, ex-minister van Handel en Industrie wordt ambassadeur met als standplaats Brussel, België. Tijdens de beëdigingsceremonie zei het staatshoofd dat de komende periode nog meer ambasadeurs zullen worden benoemd. Die zullen geaccrediteerd worden bij Indonesië, Nicaragua,Venezuela, Guyana enkele Afrikaanse en Europese landen.

Bouterse wees de nieuwe diplomaten erop dat ze behalve vertegenwoordigers van het land ook officiële afgezanten van de president zijn.”Uw voornaamste taak is dan ook om ons buitenlandbeleid uit te voeren door ontwikkelinggerichte diplomatie te bevorderen. U moet vooral initiatieven ondernemen om buitenlandse investeringen te stimuleren en hierdoor bij te dragen aan onze nationale ontwikkelingsdoelen”, zei de president.

De ambassadeurs dienen ook acties te ondernemen om de toeristenstroom naar Suriname te helpen bevorderen.

Op de schouders van deze nieuwbakken ambassadeurs rust de taak om Suriname op een waardige wijze te vertegenwoordigen en uit te dragen. Jong, respectvol, dynamisch, capabel, goede en constante doorzettingsvermogen, discipline en een goede organisator liggen naar zeggen van ambassadeur Armaketo ten grondslag aan het besluit om hem tot ambassadeur te beëdigen. Hij heeft zich vanaf het begin van zijn loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verdiept in zijn werk en heeft voldoende ervaring opgedaan om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

 

Armaketo riep zijn collega’s op, om het diplomatieke werk met passie en liefde uit te oefenen. “Wanneer wetenschap en kunst deel uitmaken van ons werk, zullen wij efficiënter en doelgericht werken en zullen wij op korte termijn onze doelen bereiken,” motiveerde hij zijn collega’s. Vrede en begrip tussen de verschillende landen zijn volgens de nieuwbakken ambassadeur de belangrijkste prestaties die zij kunnen bereiken.

President Bouterse voerde aan dat partnerschap met andere landen belangrijk is voor economische diversificatie, namelijk in de landbouw, mijnbouw, onderwijs, volksgezondheid, rurale ontwikkeling, veiligheid, milieubescherming en vermindering van de effecten van klimaatverandering. “U bent ook verantwoordelijk om de unieke kenmerken van ons land te vertolken en hoog te houden. We denken daarbij aan onze multiculturele samenleving als een harmonieus geheel van verschillende bevolkingsgroepen en culturen dat als voorbeeld dient voor de wereld”, zei de regeringsleider.

UNITEDNEWS