PROJECT “WARM WELCOME SURINAME” MOET TOERISME STROOM NAAR SURINAME HELPEN VERGROTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Met het project “Warm Welcome Suriname” hebben het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) en NV Luchthaven Beheer, de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en het Directoraat Cultuur als partners van het eerste uur, een traject uitgezet voor het vergroten van de “customers experience” in Suriname.

Dit traject is slechts een deel van de serie activiteiten in het kader van het stimuleren van de toerisme sector en het positioneren van Suriname als toerisme destinatie. Bij aankomst worden de bezoekers op een puur Surinaamse manier onthaalt met muziek en culturele optredens.

Het project is op 20 december gelanceerd in een pilot op de vliegroutes van de SLM en de KLM.  Passagiers op deze routes zijn warm ontvangen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De reizigers waren over het algemeen blij en verrast met de wijze waarop ze werden begroet. Dit gebeurde compleet in de traditionele klederdracht en Surinaamse muziek. Het doel hiervan is om de gasten gelijk bij aankomst het Surinaams gevoel te geven terwijl de “afhalers” konden genieten van muziek van de Inheemse groep Maraisa en de Brassband The Melody Makers.

Uit de reacties van de passagiers is duidelijk te merken dat de ontvangst een succes was. Een vrouwelijke vakantieganger zei dan ook dat nergens ter wereld toeristen zo zijn verwelkomd op de luchthaven.

Een andere reiziger gaf aan, dat dit vaker moet gebeuren. Een Guyanese reiziger noemde het ‘’exeptional’’. Vrijwel alle toeristen gaven aan, dat bezoekers een positief beeld krijgen van Suriname en zich gelijk welkom voelen. Elke dag van de week in de maand december zullen lokale artiesten en muziekgroepen de toeristen verwelkomen.

Dit “customer experience” traject bestaat uit de diverse facetten, beginnende bij het boeken van de ticket en de reis naar Suriname. Vervolgens is de ervaring van de bezoeker op de airport en andere grensposten cruciaal. Het Nationaal vervoersbedrijf (NVB), stichting Suriname Heritage en de United Tourguides Suriname (UTGS) ondersteunen dit project. Er is volgens de organisatie veel mer ruimte voor anderen om in dit project te participeren. Naast het warm gevoel geven is ook duurzaamheid een belangrijk aspect. Gedurende het heel jaar zullen op nationale feest- en herdenkingsdagen, kleine muziek- en creatieve groepen optreden voor het arriverend publiek op de internationale luchthaven. Deze activiteit gaat ook gepaard met werksessies in customer service ten behoeve van de luchthaven dienstverleners, alsook het regulier uitvoeren van een bezoekersonderzoek.

De lessen uit deze pilot fase moeten leiden tot het verduurzamen van de customer experience bij aankomst. Het is een publiek private aanpak, waarbij zowel de overheid als het bedrijfsleven een bijdrage leveren. Dit kan vanuit commercie, als ook vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen beleid. De voordelen uit het project zijn: creativelingen in toonkunst met name jongeren) hebben een podium voor nationaal als internationaal publiek terwijl partners en sponsors hebben de mogelijkheid hun producten en of diensten te promoten.

UNITEDNEWS

http://unitednews.sr/wp-content/uploads/2018/07/fly-always.jpg

Comments