ROVERS ALBINA OPGEPAKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

ONDERNEMERS KUNNEN WEER ADEMHALEN

De politie heeft ingespeeld op de bezorgdheid van winkeliers in Albina over de criminaliteitsgolf die de afgelopen weken enkele gewelddadige berovingen tot gevolg hadden.

Het blijkt dat een bende verantwoordelijk was voor een reeks gepleegde berovingen. Eén verdachte is aangehouden en opgesloten. Die heeft intussen een volmondige bekentenis afgelegd waarbij hij zijn betrokkenheid bij vier overvallen heeft toegegeven. De spraakmakende beroving van een pompstation en supermarkt heeft hij ook op zijn kerfstok. Deze gevallen resulteerden in een protestactie van winkeliers om voor enige dagen hun deuren te sluiten.

Afgelopen maand werd er ook een persoon ingesloten die betrokken zou zijn geweest bij de roversbende die Albina onveilig maakte.

De volgende stap is volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie om meer manschappen in te zetten om Albina en andere delen van het district Marowijne, te zuiveren van criminelen.

In het afgelopen weekeinde heeft zich ook een beroving voorgedaan te Snesi Kondre. Volgens de bewindsman zullen de schuldigen de dans niet ontspringen. Zij zijn intussen in beeld gebracht.

Getrouw blijft erbij dat de criminaliteit aan de dalende kant is met hier en daar wat uitspattingen verwijzend naar onder andere Albina. De planning is om de politievertegenwoordiging in Albina te verhogen om het veiligheidsgevoel bij vooral de winkeliers terug te brengen. 

UNITEDNEWS

 

Comments