SHTTC VERSTERKT CAPACITEIT INHEEMSE DORPEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het Suriname Hospitality & Tourism Training Centre, SHTTC, verzorgde in januari en februari van dit jaar een tweetal cursussen in vier Inheemse dorpen van ons land. Powakka, Cassipora, Redi Doti en Pierre Kondre konden gedurende de afgelopen twee maanden gratis deelnemen aan twee trainingen: Customer Care en Tourguiding.
De deelnemers bestonden uit dorpelingen die direct of indirect betrokken waren bij het kleinschalig toerisme in de regio. Resortbeheerders, life guards, loketbedienden en reisleiders konden zich middels de trainingen verder bekwamen in vaardigheden welke nodig zijn voor het uitoefenen van hun beroep.
Door de deelnemers werd tijdens de trainingen aangegeven dat de noodzaak aan capaciteitsversterking bijzonder hoog is. Men wilde meer inzicht verkrijgen in de beleving van de toerist, duidelijkheid over een juiste klantbenadering maar tegelijkertijd ook in de structurering, het beheer en financiële administratie van een dagoord. Omgaan met ‘lastige’ gasten maakte eveneens onderdeel uit van de training omdat de participanten hadden aangegeven dat er zich soms situaties voordoen waarbij medewerkers in een soort van vacuüm geraken wanneer bezoekers zich niet houden aan de plaatselijke regels, gebruiken en gewoonten.
De trainingen, die elk twee weken duurden, werden afgesloten met een certificaatuitreiking en de tevredenheid onder de deelnemers over de cursussen was erg groot. “We hebben eerder trainingen gehad maar het is voor het eerst dat ik het gevoel heb dat ik ook echt getraind ben,” geeft een participant aan. “Ik heb nu een veel beter inzicht in wat mij te doen staat en ik hoop dat er ook op andere vlakken trainingen zullen worden verzorgd.”

Comments