SOMOHARDJO GETRAUMATISEERD VAN KROONPRINSEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|PL-voorzitter Paul-Somohardjo en Raymond Sapoen in betere tijden. Archieffoto: Pertjajah Luhur

Het nieuw partijbestuur van de Pertjajah Luhur (PL) zal uit 5 ondervoorzitters bestaan. Een van hen wordt in tijd de opvolger van Paul Somohardjo die zich op 27 januari voor de laatste keer verkiesbaar stelt als partijvoorzitter.

Het huidig bestuur doet geheimzinnig over de identiteit van de 5 ondervoorzitters en verwijst naar 27 januari voor de onthulling.

Feit is wel dat “kroonprins” nu een vies begrip is in het kamp van PL. Tot zover hebben alle personen, die Somohardjo als kroonprins aanwees, hem teleurgesteld en de meesten zijn intussen zelfs politieke tegenstanders geworden. De perikelen rond ‘kroonprins’ Raymond Sapoen, die bij de laatste verkiezingen nog de presidentskandidaat van de PL was, zijn nog vers in het geheugen gegrift van Somohardjo en de rest van het bestuur van de partij. “Men gaat zich moeten bewijzen bij de achterban”, is de boodschap aan de vijf kandidaat-voorzitters. De sportieve concurrentie is intussen goed op gang gekomen en merkbaar op de partij- en wijkbijeenkomsten.

Naast Somohardjo zijn nu al zeker drie personen verzekerd van een plek op de kandidatenlijst voor de komende Algemene Vrij en Geheime Verkiezingen. Ingrid Karta-Bink zal nogmaals de kar moeten trekken in Commewijne en in Nickerie heeft William Waidoe nog het vertrouwen van de partijleiding. Weliswaar zal nog besproken moeten worden over de plek hij op de kandidatenlijst toegewezen krijgt.

De verassing is toch Nasier Eskak die door de PL naar voren wordt geschoven om Sapoen, nu de politieke leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), in Wanica te verslaan. Eskak werd afgelopen maand ontheven als beleidsadviseur op het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) omdat hij, als geestelijke, een dankdienst van de PL zou hebben geleid. Sapoen zou volgens Somohardjo de regisseur achter de ontheffing zijn. Als Eskak politiek opgewassen is tegen Sapoen zal bewezen moeten worden, maar Somohardjo is ervan overtuigd dat Sapoen zonder hulp van de NDP het niet zal halen in Wanica.

UNITEDNEWS

 

Comments