SOMOHARDJO WIL GEEN SPIONNEN IN ZIJN HUIS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Paul Somohardjo, parlementariër en voorzitter van de oppositiepartij Pertjajah Luhur (PL), ziet af van bewaking op staatskosten.
Volgens hem moeten leden van De Nationale Assemblee (DNA) zelf moeten opdraaien voor hun beveiliging en geen last vormen voor de fragiele economie. Ook is hij huiverig tegenover lijfwachten die door de regering worden betaald om hem en andere oppositieleiders te beveiligen.

“Als het gaat om een bewaker door deze regering van de NDP aangesteld om mij te bewaken, dan hoeft het voor mij liever niet”, zegt Somohardjo.

“Want dan zie ik het meer als een spion die in mijn huis die weet wie komt en wie gaat. Het is makkelijk om mij dan te bespioneren en weten wat ik bespreek. Ook de politieke geheimen, want ik bespreek ook politieke zaken in mijn huis”, stelt de PL-voorman
Overigens zegt hij voor niets te vrezen, omdat hij een rein geweten zou hebben. Volgens Somohardjo zorgt hij vanuit zijn kant om geen vijanden te maken. “Mijn bewaker is altijd de Almachtige. Die leidt mij, die beschermt mij en tot nu toe mag ik mij nog gelukkig prijzen dat ik op mijn leeftijd actief ben in de politiek en het volk nog mag dienen. Ik wil geen bewaker van een NDP-regering, anders ben ik een gevangene in mijn eigen omgeving”, meent de PL-topman.

Somohardjo zegt de goede intentie van DNA-voorzitter Geerlings-Simons te begrijpen, maar volksvertegenwoordigers zouden naar zijn inziens niet moeten steunen op bewaking op kosten van de belastingbetaler. “Voordat het voorstel komt begin ik vooraf te zeggen dat ik geen behoefte eraan heb dat zij spionnen in mijn omgeving of mijn huis zetten. Ik heb hun bewaking niet nodig.”

UNITEDNEWS