EEN WAARDEVOL LINKEDIN NETWERK BOUW JE ZELF ZO OP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Dat LinkedIn misschien wel het meest effectieve zakelijke netwerk is, dat weten de meesten van ons wel. Bijna iedereen die zich direct of indirect bezig houdt met zakendoen heeft of wil tegenwoordig een LinkedIn profiel. Een profiel waar contactgegevens en ervaring staat beschreven. Een aantal keer per week wordt er gelinkt met nieuwe connecties, vaak blijft het dan zo’n beetje bij. Vervolgens komt de opmerking “Ik zit op LinkedIn, maar het levert me niets op.”. Dat klopt, want linken en verder niets doen is hetzelfde als een persoon gedag zeggen en vervolgens doorlopen of op een netwerk bijeenkomst ijverig alleen visite kaartjes uitdelen en krijgen om ze later in een mooie map of box te bewaren , u raakt nooit in gesprek en niemand weet wat u of uw bedrijf voor elkaar kunnen betekenen.

Ook in Suriname groeit het aantal LinkedIn gebruikers de laatste jaren, 34.810 profielen hebben Suriname als locatie en 190 bedrijven hebben een bedrijfspagina, met locatie in Suriname. Tevens zijn er 145 of meer discussie groepen die Suriname gelinieerd zijn. De meeste gebruikers in Suriname willen met LinkedIn hun netwerk vergroten in het buitenland. Ik krijg vaak de vraag “Hoe bouw ik een waardevol netwerk met LinkedIn”. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden op LinkedIn, waarbij zonder dat men te veel tijd kwijt is dagelijks een goed en zinvol netwerk kunt opbouwen. Op deze manier bouwt u consequent aan uw netwerk en aan uw ‘expert status’. Indien nodig kunt u er zelf voor kiezen om meer tijd te investeren.

Hierbij een schema van 20 min per dag voor een waardevol netwerk op LinkedIn.

Maandag

Kijk in uw  startpagina wat er in uw netwerk speelt. Of er interessante artikelen zijn gedeeld, updates zijn geplaatst of discussies zijn gestart. Maak contact door deel te nemen aan discussies of opmerkingen bij updates te plaatsen of een ” interessant ” (like) plaatsen, waar u een update interessant vindt, maar verder geen opmerking hebt. Natuurlijk krijgt u meer interactie als u laat weten wat of waarom iets interessant is. Deze interactie zorgt er voor dat u gezien of opgemerkt wordt buiten uw eigen netwerk, dat is precies wat u op linkedIn wilt doen uw zichtbaarheid of dat van uw bedrijf vergroten.

Bekijk uw inbox en handel berichten af, mijn advies is om alle berichten meteen af te handelen.( verwijderen/archiveren, beantwoorden of toevoegen)

Bekijk een aantal van uw groepen, kies tussen de twee en vier discussies om aan deel te nemen. Zoek ook naar nieuwe interessant groepen. Een groep is vooral interessant als uw doelgroep zich daar bevindt. Wordt dus niet alleen maar lid van groepen in uw eigen branche, daar zult u de resultaten niet vinden, ga zinvol opzoek naar de juiste doelgroepen.

Dinsdag

Bekijk startpagina en inbox.(zie maandag)

Zoek via LinkedIn Pulse (Blog) naar interessante updates. Bloggen is een nieuwe en misschien wel meest vindingrijke tool van LinkedIn. Het stelt u in staat om ver buiten uw netwerk te zoeken naar nieuws en de wetenswaardigheden die u niet mag missen. U kunt namelijk zelf samenstellen wie hier wilt volgen. Natuurlijk helemaal top als u ook zelf gaat bloggen 🙂 op LinkedIn, wacht daar niet mee tot u er helemaal klaar voor bent, deel als u iets wilt vertellen over uw expertise en werk het indien nodig gewoon bij, let op dat het ook interessant voor uw lezers

Woensdag

Bekijk uw startpagina en inbox.

Doe waar u maandag of dinsdag niet aan ben toe gekomen op linkedIn.

Donderdag

Bekijk uw startpagina en inbox.

Kijk wie uw profiel bezocht heeft. Deze mensen hebben de moeite genomen om uw profiel of andere informatie te lezen. Wellicht zijn ze geïnteresseerd wat u voor ze kan betekenen. Nodig ze uit om te connecten, indien dit interessant kan zijn, maar wees selectief met mensen die u niet kent… zoek naar waarde en kwaliteit, niet naar kwantiteit. (een waardevol netwerk hoeft echt geen 500 contacten te hebben, die uw niet kennen, dus niks zal opleveren)

Bezoek ongeveer 3 groepen neem positief deel aan discussies, indien het onderwerp interessant is voor uw expertise, dit is de uitstekende kans om uw zichtbaarheid te vergroten. Over sommige zaken kunnen we blijven discussiëren. Als het geen impact heeft op uw leven of bedrijf, is het geen slecht idee om te berusten in verschil in meningen en wereldbeeld. Toon respect of doe soms gewoon niet mee.

Vrijdag

Bekijk uw startpagina en inbox.

Bekijk Pulse/blog

Bedenk met wie contacten zijn, die niet weten wat u doet of waar zij mee bezig zijn. Maak spontaan een afspraak of stuur een persoonlijk bericht. Toon belangstelling in de andere zijn bedrijf/werk. U doet er een ander enorm veel plezier mee en zullen mensen ook graag uw verhaal willen weten.

Deze structurele aanpak heeft als doel omuw expert status te verhogen, met als gevolg dat er sneller en eenvoudiger kwalitatieve opdrachten komen. U zult er tijd in moeten investeren, zie het opbouwen van je netwerk als een onderdeel van uw werk of bedrijf.

Wanneer er een beetje gefocust aan wordt gewerkt, zullen deze handelingen niet langer dan 20 minuten hoeven te duren. Daarna kan men verder met alle andere zaken die wachten. Vergeet niet om eventuele artikelen die u leest te delen met uw LinkedIn netwerk. Pas hierbij wel dat u niet alleen of te veel deelt, twee tot drie per week is voldoende.

Natuurlijk moet men bewust zijn welk DOEL met LinkedIn te bereiken.

Wat is een waardevol netwerk? Is een netwerk dat echt gaat helpen, ambassadeurs van uw bedrijf, in Suriname is nog steeds de mond op mond reclame of aanbeveling een krachtig middel voor bedrijven. Inbound marketing is mond op mond maar dan via internet dus wereldwijd. Roepen dat men de beste of grootste is helpt niet. Ook in Suriname gaan klanten ook vaak online eerst zelf zoeken naar informatie. Zichtbaarheid = gevonden worden wordt steeds belangrijker voor een bedrijf. (vooral over inbound marketing ga ik vaker het hebben)

Volg mij bedrijfspagina : Jaya Experience & Incentive

 

https://www.linkedin.com/company/jaya-experience-incentive

https://www.linkedin.com/company/ondernemen-suriname

www.jayaexperience.nl

 

 

Comments