SURINAAMS LEGER WEER UITGEROEPEN TOT EEN VAN DE SLECHTSTE TER WERELD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De gerespecteerde militaire website GlobalFirepower.com heeft haar 2019 rangschikking van sterkste strijdkrachten ter wereld deze week uitgebracht.

Wederom wordt het Surinaams Nationaal Leger in verlegenheid gebracht als te zijn één van de meest zwakke strijdkrachten ter wereld. Het staat op de 135ste plaats van 137 gerangschikte landen.

Suriname doet het alleen beter dan Liberia en Bhutan. Liberia behoort tot de meest arme en gefaalde landen, terwijl Bhutan niet ver achter is en zich conservaties opstelt met betrekking tot het behoud van traditie en cultuur. Liberia heeft vrijwel geen rollend, vliegend en varend materiaal, maar haalt nog net niet de laatste plaats omdat het over een grote landmacht beschikt, hoewel die zeer slecht uitgerust en getraind is. Het leger van Bhutan heeft tien gepantserde wagens en twee helikopters. Toch wordt het gezien als het zwakste leger ter wereld vanwege de kleinschaligheid. Suriname heeft drie helikopters en enkele vaartuigen. Die redden nog net de eer om niet de boeken in te gaan als het zwakste leger ter wereld.

Het hoogst gerangschikte Zuid-Amerikaanse leger wordt vertegenwoordigd door Brazilië.

Die staat op een respectabele 13e plaats ter wereld dankzij een goed ontwikkelde luchtmacht, landmacht en marine die overal ter wereld ingezet kunnen worden zonder het thuisfront weerloos te laten. Onder de oppervlakte van de Zuid-Amerikaanse wateren heeft Brazilië ook vijf sluipende duikboten.

UNITEDNEWS