TOERISME KAN CARIBISCH GEBIED BIJ ELKAAR BRENGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Volgens de Jamaicaanse minister van toerisme, Edmund Bartlett, kan het toerisme de Caribische landen dichter bij elkaar brengen.

Dat zei hij tijdens de 54ste jaarlijkse meeting van de Saint Lucia Hotel & Tourism Association afgelopen maand. Volgens Bartlett zijn de diversiteit in culturen, verschillende sociaal economische achtergronden en een uiteenlopend scala van nationaliteiten een goede voedingsbodem voor onderlinge uitwisseling van voordelen die het Caribische gebied als regio gezamenlijk uit het toerisme kan halen. “The sector provides considerable scope for collaboration and cooperation among many stakeholders at the regional level in a wide range of areas, including investment and product development, human resource development, tourism awareness, research and statistics, access and transportation, regional facilitation, environmental and cultural sustainability, marketing communications and addressing crime that involves visitors,” zo sprak de minister tijdens de meeting.

Bartlett haalde ook aan dat het Caribische gebied de meest toerisme-afhankelijke regio in de wereld is en dat het toerisme mede daardoor de grootste economische sector van de Caribbean is. Hij wees er verder op dat de CARICOM Single Market and Economy (CSME), dat gericht is op het faciliteren van investeringsgroei, onderlinge handel in goederen en diensten en de onderlinge vrije beweging van personen binnen de CARICOM, vorige maand wederom door regeringsleiders van de CARICOM is bekrachtigd waarbij de leiders zich hebben gecommitteerd aan de daadwerkelijke realisatie van de CSME.

Bartlett zei dat binnen het framework van de CSME regionale integratie moet worden bevorderd en dat vooral het interregionaal toerisme zal moeten worden gepromoot. Met het laatste zullen Caribische landen minder afhankelijk worden van markten buiten de Caribbean.

Ook pleit Bartlett voor de invoering van CARICOM standaarden voor het toerisme zodat de kwaliteit van diensten en producten regionaal op eenzelfde kwaliteitsniveau kan worden gebracht.

We must find common ground on a number of issues and strengthen our cooperation in a number of shared areas to ensure that tourism development truly brings us together,” voegde de Jamaicaanse minister van toerisme er tenslotte nog aan toe.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

 

Comments