KLM HERVAT NA TWEE MAANDEN WEER LIJNVLUCHTEN SINT MAARTEN

KLM HERVAT NA TWEE MAANDEN WEER LIJNVLUCHTEN SINT MAARTEN

Philipsburg, 13 november 2017. Twee maanden nadat orkaan Irma over Sint Maarten heeft geraasd, hervat de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij Maatschappij haar eerste lijnvlucht op de route naar dit tropische eiland.

Afgelopen zondag maakte de KLM, voor het eerst na de door Irma aangerichte ravage, een touchdown op de Prinses Juliana internationale luchthaven van Sint Maarten met een lijntoestel, zo meldt de nieuwssite upinthesky.nl.

Hoewel zowel het eiland als de luchthaven zwaar beschadigd raakten door de orkaan, werden er niet lang na het voorbijtrekken van Irma vluchten door de KLM naar Sint Maarten uitgevoerd maar die waren bedoeld om reizigers te evacueren en om vanuit andere bestemmingen hulpgoederen en noodgoederen aan te vliegen.

De internationale luchthaven van Sint Maarten is sinds 10 oktober in wezen al weer open voor commerciële vluchten en de eerste ‘nieuwe’ lijnvlucht van de KLM naar Sint Maarten stond aanvankelijk gepland voor 29 oktober. Echter, zo meldt een woordvoerder van de KLM, waren de faciliteiten op de airport nog niet gereed voor de operatie met de Airbus A330- 200.

Maar sinds de wind nu eindelijk (en eigenlijk letterlijk) is gaan luwen en de operationele uitdagingen met succes zijn aangegaan, vliegt de KLM nu twee keer per week (op de vrijdag en op de zondag) naar Sint Maarten met als tussenstop op – of in combinatie met – Curaçao.

 UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY