LIAT VERLIEST MEER DAN 2 MILJOEN U$D DOOR IRMA

Volgens ede chief executive officer van LIAT, Julie Reifer-Jones, zal de regionale luchtvaartmaatschappij dit jaar 2.2 miljoen U$ dollar mislopen vanwege de gevolgen van orkaan Irma op met name Sint Maarten en Tortola.

Dat zei de CEO tijdens een persconferentie afgelopen week aan de Antigua News Room. “Regionale reizen zijn bijzonder afhankelijk van de economische situatie waarin bestemmingen in de regio verkeren,” zei Reifer-Jones. “Dramatische gebeurtenissen zoals de orkaan Irma hebben altijd een negatieve impact op de economie van betrokken landen en ook op de groeivooruitzichten van de gehele regio.” De CEO van LIAT zegt dat daarmee het reisgedrag van consumenten negatief beïnvloedt zal worden en zij baseert haar uitspraak op eerdere ervaringen met dergelijke toestanden in het Caribische gebied. Het zal volgens Julie Reifer-Jones nog even duren eer Sint Maarten en Tortala, die beiden behoren tot de belangrijkste vliegbestemmingen voor LIAT, uit de huidige situatie zullen komen.

De vliegmaatschappij heeft haar normaal vliegschema in de regio, voor zover dat mogelijk was, weer opgepakt maar zij kan niet commercieel opereren op Sint Maarten en Tortola.

“We zijn afhankelijk van de autoriteiten in deze bestemmingen,” vervolgt Reifer-Jones. “Ik weet dat het heel frustrerend is voor onze klanten maar wij zijn genoodzaakt om ons te houden aan de richtlijnen en voorwaarden welke wij krijgen opgelegd van de daartoe bevoegde instanties op beide bestemmingen.”  

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

Facebook Comments Box