VERKEERSPOLITIE OP DE LOER OM BOETES TE INNEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De verkeerspolitie is de laatste weken zeer agressief in het veld om verkeersboetes te innen. Tot zover kan gesproken worden van een zeer goede vangst. Vooral in het ressort Centrum Paramaribo doet de politie goede zaken en rinkelt de kassa ‘dankzij’ onder andere nietsvermoedende foutparkeerders.

In Centrum liggen de Algemene Surveillancedienst en de fietsbrigade op loer voor automobilisten die hinderlijk op verhoogde bermen, zebrapaden en het trottoir parkeren. In de laatste drie maanden van 2018 zijn er ongeveer 250 boetes uitgedeeld aan foutparkeerders. Op sommige plaatsen in de binnenstad mag er wel op bermen, langs de weg en het trottoir geparkeerd worden, maar hier en daar zijn er verkeersborden geplaatst die dit verbieden. Het gaat om bijvoorbeeld weggedeelten van de Henck Arronstraat, Keizerstraat, Domineestraat en de Waterkant. Onoplettende automobilisten worden op de bon geslingerd.

Tegen heel wat verkeersovertreders zijn er vonnissen gewezen door de rechter.

Een grote groep onder hen was het niet eens met de door de politie uitgeschreven boete en zocht tevergeefs naar steun bij de rechter of liet de zaak voor wat het is zonder de boete te betalen.

Onder hen bevinden zich ook veel buitenlanders. De politie doet er alles aan om het boetegeld bij hen te innen nog voordat zij Suriname verlaten. Zo is er op de JAP Airport een speciale unit van het Automatisch Nummerregistratiesysteem (ANRS) opgezet die de verkeersovertreders staande houdt. Die mogen het land niet uit totdat de boete is betaald. Sinds de ANRS actief is op de luchthaven zijn er reeds bij 27 personen boetes geint.

UNITEDNEWS

 

 

Comments