WATERBERG HEEFT HOGE AMBITIES MET NIEUWE POLITIEKE PARTIJ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Celsius Waterberg is niet partijloos meer. Sinds dit weekeinde is hij voorzitter van de Sociaal Democratische Unie (SDU) die hij zelf heeft opgericht.

De partij bestaat voorlopig uit tien bestuursleden waarvan zeker drie personen tot de familie Waterberg behoren. Waterberg belooft met zijn SDU een nieuw politiek landschap in Suriname te bewerkstelligen. Wat hij nodig heeft is regeermacht om de ambitieuze opdrachten, die de partij zichzelf geeft, uit te kunnen voeren.

De SDU maakt zich vooral sterk als spreekbuis van sociaalmaatschappelijke kwetsbare groepen in het land. Waterberg presenteert een visie en missie die met een sterk sociaal karakter. “We willen garanties bieden aan alle kinderen in het land, zodat ze kwalitatief goed en gratis onderwijs krijgen. Het is hun recht. Het is een internationale sociale recht. Het is recht van alle kinderen op de wereld”, is zegt de SDU-voorzitter. Hij praat verder over toegankelijke en uniforme basisgezondheidszorg, veiligheid in al haar facetten voor alle burgers in het land, Decent Work en dienstverlening in vooral de productieve sector.

“We willen de garantie geven dat het sociaal beleid zodanig wordt dat alle AOV-trekkers, alle mensen die leven met een beperking en alle werkzoekenden en kinderen uit sociaal zwakkere gezinnen een menswaardige uitkering krijgen”, aldus Waterberg.

Momenteel is Waterberg parlementariër zonder partij in De Nationale Assemblee (DNA). Hij mag wel voorzitter van SDU zijn, maar formeel mag hij niet namens deze partij handelen in DNA, omdat die geen vertegenwoordiging heeft in het parlement. Waterberg is via de politieke partij BEP, waar hij de voorzitter was, het parlement binnengekomen. Nadat het hem niet lukte om herkozen te worden als partijvoorzitter, stapte hij uit de BEP en richtte zijn eigen organisatie op. Waterberg is ervan overtuigd dat SDU zetels zal behalen bij de verkiezingen van het komend jaar. “Wij hebben een duidelijke boodschap en denken dat aan de hand van die boodschap wij de zetels binnen krijgen. Hoeveel zetels het zullen zijn, zal van het volk afhangen.”

UNITEDNEWS