WATERLELDINGBUIZEN KOEWARASAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

SWM-topper Lothar Kisoor.

Voor de bewoners van de omgeving Koewarasan in Wanica, dat zonder leidingwater zit, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Niet minder dan 1000 meter aan waterleidingbuizen worden aangelegd te Santo Polder. De verzekering is ook gegeven dat er daadwerkelijk water door de buizen zal stromen. Huishoudens aan de Charlotteweg worden als eerst blij gemaakt. Daar legt de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) 230 meter aan buizen in de grond. “De bedoeling is om ook de twee andere wegen simultaan aan te pakken. De Ketjapweg is plusminus 400 meter lang en de Nagriweg ongeveer 300 meter. Ook daar gaan we onze aandacht aan besteden en dezelfde werkzaamheden die we hier gaan uitvoeren zal natuurlijk ook daar worden uitgevoerd”, zegt SWM-president-commissaris Vidjai Chotkan bij de start van het project.

Er zijn nog meer omliggende wegen waar de bewoners naar leidingwater snakken.

In het aansluitend proces worden ook zij meegenomen. De SWM beschikt echter over beperkte middelen en wordt er geroeid met de riemen die er zijn. Voor nu staat er nog een hoop te doen alvorens de drinkwatervoorziening optimaal en veilig gedistribueerd kan worden naar de huishoudens in de drie wegen die aan de beurt zijn.

Nadat plaatsing van de buizen worden die onder druk gezet. Het laboratorium van de SWM, dat ISO-gecertificeerd is, wordt vervolgens ingeschakeld om de veiligheid van het drinkwater en de buizen te toetsen. Indien er geen reden tot ongerustheid is volgt goedkeuring en vrijgave. “Als het niet goedgekeurd is, dan moeten we weer even wachten en opnieuw beginnen, want dat ding is een heel proces. Wanneer het vrijgegeven is moeten de mensen contact maken met de klantenservice om daar iets te betalen”, zegt SWM-topper Lothar Kisoor.

UNITEDNEWS