WREVEL EN CHANTAGE ROND SUBSIDIEGELDEN BUSHOUDERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de handen vol met de spanningen tussen de PLO en SBO. De SBO, een afsplitsing van de PLO, is niet tevreden met de manier hoe de subsidiegelden worden uitbetaald aan de lijnbushouders en twijfelt ook aan de integriteit van het PLO-bestuur.

Donderdag diende een delegatie van de SBO een petitie in bij het ministerie over het uitblijven van 9 maanden aan subsidiegelden. Van Transportdirecteur Joyce Blokland verneemt de SBO echter dat het niet gaat om een achterstand van 9 maanden, maar zes maanden. De subsidiegelden over het eerste kwartaal van 2018 zijn volgens haar al overgemaakt naar de girorekening van de PLO die formeel de enige gesprekspartner van de overheid is als het gaat om subsidiegelden voor de particuliere lijnbushouders. “Dus op dit moment zitten we op het tweede kwartaal 2018 en geen negen maanden”, zegt Blokland.

De SBO vermoedt dat de PLO haar bewust niet uitbetaalt om chantage te bedrijven met de subsidiegelden.

Op deze manier denkt het PLO-bestuur naar inziens van SBO-voorzitter Suraj Sahadew-Lall de SBO-leden zover te krijgen om zich weer aan te sluiten bij de PLO.

De SBO stelt voor dat de subsidiegelden niet meer op de rekening van de PLO worden gestort, maar op die van de individuele bushouders zelf. Dit is naar inziens van Sahadew-Lall minder corruptiegevoelig aangezien de PLO reeds in de knoop zit met OWT&C over de verdamping van SRD 1,4 miljoen aan subsidiegelden. Aan de PLO is gevraagd om de besteding van deze gelden te verklaren, maar daarop is nog geen antwoord gegeven. Het bestuur van de organisatie heeft dit geld niet uitbetaald aan bushouders en daar wil het ministerie opheldering over. “Het is bewezen dan bepaalde personen stinkend rijk van zijn geworden”, stelt Sahadew-Lall die ook zijn bedenkingen heeft over de bestemming van het geld. Transportdirecteur Blokland zegt nog steeds uit te kijken naar de verantwoording van de PLO. “Wij hebben een brief van meneer Mahadewsing ontvangen dat zijn accountant bezig is om te zoeken waarom er een verschil is van SRD 1.4 miljoen. Dus wij wachten nog steeds op meneer Mahadewsing en de PLO daaromtrent”, aldus Blokland.

UNITEDNEWS