ZWEMVESTEN VOOR ALLE SCHOLIEREN DIE MET DE BOOT MOETEN VAREN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De politieke partij VHP start met een landelijke campagne om alle jongeren die met de boot naar en van school moeten varen te voorzien van een zwemvest.

Dit komt na het drama van de afgelopen maand waarbij 12 mensen het leven lieten op de Coppenamerivier. Onder hen bevonden zich een groot aantal kinderen. Volgens VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zou er niet gewacht moeten worden totdat het volgend incident zich voordoet.

De oppositiepartij is gestart met fondsenwerving om het project te financieren. Volgens Santokhi gaat het niet slechts om een VHP-aangelegenheid, maar zal nauw met de regering worden samengewerkt om alle scholieren die met de boot moeten varen van een zwemvest te voorzien. Het project krijgt de naam: Elk varend schoolkind die moet een vest hebben.

“We zijn al begonnen met de nationale en internationale actie en we gaan met alle organisaties samenwerken: het ministerie van Onderwijs, Regionale Ontwikkeling, het traditioneel gezag en met de onderwijsstructuren in het binnenland want die beheersstructuur moet goed geregeld zijn”, zegt Santokhi.

De bedoeling is niet dat een zwemvest aangereikt wordt aan elk kind, omdat hiermee het doel niet effectief zal zijn. Er komt een goed werkbaar beheerssysteem om er zo goed als zeker van te zijn dat de schooljeugd de boot instapt met een zwemvest en die ook daadwerkelijk om doet. “Uiteraard gaan we dit landelijk doen. Niet alleen daar waar het incident zich voltrokken heeft, maar landelijk tot de Corantijnrivier, tot Marowijnerivier en het verre binnenland. We zijn nu met grote internationale bedrijven bezig zijn, maar ook met verschepingsbedrijven zodat we die goederen zo snel als mogelijk hier kunnen krijgen. Het moet niet zo zijn dat we die actie beginnen en die actie weken gaat duren voordat de mensen in aanmerking kunnen komen voor die zwemvesten”, aldus Santokhi.

UNITEDNEWS

Comments