HUB WORDEN DOOR MINDER TE PRATEN EN MEER TE DOEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suriname als hub voor ontwikkeling in de regio is een term die steeds vaker wordt gebezigd, vooral sedert de introductie hiervan tijdens de launch van de United Business Community in maart 2019.

Met de vondst van olie in het offshore gebied van Suriname is deze roep alleen maar luider geworden. Niet vreemd, gezien de vondst zal betekenen dat binnen afzienbare tijd steeds meer internationale bedrijven zich zullen vestigen in Suriname. Wilt het Surinaams bedrijfsleven hierop inspelen, zal zij moeten investeren om haar “readiness” te verhogen. Een hub worden doe je niet zomaar; daarvoor is visie, strategie en implementatiekracht vereist.

Sedert 2017 roept Staatsolie Directeur Rudolf Elias op dat Surinaamse bedrijven ready moeten zijn om adequaat te kunnen inspelen voor wanneer er olie wordt gevonden. Nu er daadwerkelijk olie is gevonden, rijst de vraag hoe serieus Surinaamse bedrijven die oproep genomen hebben. Waarschijnlijk zijn er wel bedrijven die dat gedaan hebben, maar dit zal moeten blijken in de komende maanden en jaren.

Is het dan te laat voor bedrijven die nog niet tot actie zijn overgegaan? Nog niet, daar zijn wij zeker van, maar dan kan er niet langer getalmd worden.

Ready zijn betekent voor ons dat bedrijven die willen inspelen op de komende ontwikkelingen en een rol willen spelen in de totstandkoming van de hub hebben nagedacht over hun strategische positie en de nodige stappen hebben ondernomen om die te verbeteren.

Bedrijven met een “wait and see” cultuur zullen de transformatie moeten maken naar organisaties waar accountability hoog in het vaandel staat waardoor zij in staat zijn om regionale en internationale bedrijven bij te benen en misschien zelfs te overtroeven. 

Een transformatie van het totaal Surinaams bedrijfsklimaat dus.

Een hub worden is dus minder praten en meer doen. Uiteraard moet er nog veel besproken worden, moet er flink wat tijd gestopt worden in het uitwerken van strategieën en moet er worden nagedacht over hoe de implementatie zal verlopen. Belangrijk is dat bedrijven en bedrijfsgroepen mee van start gaan. Gemakkelijk wordt deze klus zeker niet, maar wij geloven dat het OTNV-transformatietraject uitermate geschikt is om bedrijven te helpen transformeren naar het niveau waarop zij zich met gemak kunnen bewegen tussen bedrijven binnen de regio. Deze beproefde methode welke wij samen met onze partners hebben uitgerold in s ’werelds grootste bedrijven verbetert het niveau van accountability bij bedrijven, waardoor die beter in staat zijn zich te richten op de belangrijkste doelen en het vergroten van de professionaliteit van het personeel om die te kunnen bereiken.

Kan Suriname dus daadwerkelijk de hub worden voor de regio? Dat geloven wij absoluut. Met de juiste, actiegerichte aanpak natuurlijk.

ADVERTORIAL|OTNV