POLYTECHNIC COLLEGE SURINAME (PTC); UW ONTWIKKELINGSPARTNER VIA HOGER TECHNISCH BEROEPSONDERWIJS|UBF2017

Technisch geschoold kader is meer dan ooit nodig in onze samenleving. “Ik ben ervan overtuigd dat onze studenten mede zullen zorgen voor stabilisering en verbetering van de Surinaamse economie,” zegt Robby Holband, directeur van het PTC.

Het PTC heeft op 21 februari 2017 haar 20-jarig bestaan herdacht. Dit instituut beschikt over een ISO 9001:2015 certificaat en biedt verschillende beroepsgerichte technische programma’s op hoger niveau en een MBA in Innovation & Technology aan.

Het PTC heeft vanaf haar oprichting (21 februari 1997) ingespeeld op de ontwikkeling van ons land door onder andere gekwalificeerd hoger technisch kader af te leveren. De tien bachelor programma’s die aangeboden worden zijn ondergebracht in vier Colleges. In het volgende treft u een overzicht hiervan:

College of Agriculture & Health

Agronomy, Food Technology, Hoger Laboratorium Onderwijs, International Agribusiness, Animal Production & Health Technology.

College of Technology

Elektrotechniek, Informatie- & Communicatie Technologie, Infrastructuur, Werktuigbouwkunde.

College of Logistics

Luchtverkeersdiensten.

In 2013 is het PTC van start gegaan met het master programma: MBA in Innovation & Technology. “PTC is HET instituut om op technisch gebied hogerop te komen in de maatschappij. Het is bewezen dat vele afgestudeerden van het PTC zowel op HBO- als MBA-niveau een goede job verrichten in hun eigen werkomgeving,” zegt de MBA alumnus Jacob Legiman. Jacob Legiman is in 2016 afgestudeerd en is momenteel werkzaam als Senior Superintendent bij Emirates Global Alumina (EGA) in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Community Based Research Education & Training (CBRET)

Het bestuur en de directie van het PTC hebben in hun beleidsopzicht ervoor gekozen om het hbo-instituut uit te breiden met een kennisinstituut: CBRET. De afdeling CBRET biedt ondersteuning aan het PTC door het opzetten en aanbieden van technische en competentiegerichte cursussen & trainingen (ook cursussen op aanvraag als “incompany”-trainingen), masterclasses, modulair onderwijs (contractonderwijs) en consultancy. Het master programma (MBA in Innovation & Technology) valt onder deze afdeling en is sinds april 2016 NOVA geaccrediteerd.

Ondernemerschap & Leiderschap

Suriname zit momenteel in een economische dip. De President van de republiek Suriname heeft in zijn jaarrede, 30 september 2016, aangegeven  dat er in verschillende sectoren geïnvesteerd zal worden, onder andere de agrarische sector, diensten sector en de industriële sector. Het stimuleren van ondernemerschap is één van de focuspunten van het PTC bij de vorming van haar studenten en daarmee indirect aan de economische opbouw  van Suriname. Tijdens de studie worden studenten geprikkeld om creatief en innovatief ondernemend te denken en te handelen en goed leiderschap te tonen. Ondernemerschap en leiderschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het verstevigen en verbeteren van de marktpositie van het Surinaamse bedrijfsleven door bekwaam kader af te leveren is voor het PTC een belangrijk gegeven. Dit instituut maakt zich ook hard voor het aanbieden van kwalitatief en erkend onderwijs aan haar studenten; accreditatie van de aangeboden programma’s staat hoog op de agenda. Het bachelor programma Werktuigbouwkunde (WTB) is onlangs positief beoordeeld door de NOVA visitatie commissie. Het is ons streven om in het jaar 2018 alle aangeboden programma’s NOVA geaccrediteerd te hebben.

Wat kunt u van het PTC verwachten op de UBF?

Bezoek stand nummer 56 op de United Business Fair (UBF) 2017 in de KKF-hal en laat u breedvoerig informeren over de aangeboden en op aanvraag te ontwikkelen Cursussen en Trainingen; de mogelijkheden voor het opdoen van specifieke kennis via het Modulair Onderwijs; Consultancy met kwalitatief hoogwaardige technische oplossingen voor uw vraagstukken gebaseerd op het win-win principe; Masterclasses en de MBA in Innovation & Technology.

Het PTC: “We Learn, We Do, We Lead.”

UBF CONTENT| PTC

 

 

 

 

Facebook Comments Box