SICCI: WE HEBBEN EEN AGRESSIEVE OVERHEID EN AGRESSIEF BEDRIJFSLEVEN NODIG

SICCI |Voorzitter Nizaad Bissumbhar en ondervoorzitter Lindsay Goossens.

De Suriname India Chamber of Commerce and Industrie (SICCI) is een feit. Dit weekeinde heeft de launch plaatsgevonden waarbij het bestuur werd gepresenteerd aan de aan de Surinaamse businesssector.

Het gaat om een team van vrij jonge ondernemers en deskundigen met als voorzitter Nizaad Bissumbhar en ondervoorzitter Lindsay Goossens.

 De CICCI wil binnen twee jaren het meest toonaangevend ondernemersbestuursorgaan van Suriname in het Caribisch Gebied worden. Het streven is om binnen die twee jaren ook een autoriteit voor het bedrijfsleven in de regio te worden met betrekking tot de handelsrelatie tussen het Caribisch Gebied en India. CICCI gaat voor intensieve en internationale Public Private Partnership (PPP) tussen Suriname en India enerzijds en het Caribisch Gebied en India anderzijds. Volgens het bestuur van de kamer is het veld reeds in beeld gebracht en zijn de gestelde doelen realistisch en haalbaar.

Met de Confedaration of Indian Industries (CII), een van de grootste bedrijfsorganisaties van India, is intussen een samenwerking aangegaan.

Dit is volgens CICCI- voorzitter Bissumbhar een belangrijke eerste stap geweest om de gestelde doelen te bereiken.

Om de bedrijvigheid tussen Suriname en India in de volgende versnelling te brengen zullen er echter wat veranderingen moeten plaatsvinden. Zo zal de overheid de ruimte aan het bedrijfsleven moeten geven om het voortouw te nemen in het aantrekken van investeringen. Voor de overheid is de cruciale rol weggelegd om faciliterend op te treden. “We hebben een agressieve overheid en een agressief bedrijfsleven nodig”, zegt Bissumbhar. Beide actoren moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Op 8 juni organiseert de CICCI haar eerste activiteit voor het bedrijfsleven en de overheid. De samenwerking verloopt nog moeizaam en zullen er oplossingen geproduceerd moeten worden om als een goed geoliede machine het ondernemerschap in Suriname ter hand te nemen. Alleen daarna kan het onderste uit de kan gehaald worden in de relatie met India.

UNITEDNEWS